Diskuze

Banky začínají ustupovat státu a klientům

Po bouřlivých přestřelkách mezi bankami a ministerstvem financí či antimonopolním úřadem kolem výše bankovních poplatků došlo na první lámání chleba. Nátlak státu a klientů přinesl první výsledky. Tři banky nedávno přestaly trestat klienty poplatkem za zrušení účtu.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Hugo

4. 8. 2005 14:31
Hypotetická úvaha, jak kohokoli zruinovat
Představte si, že jste milionář a rozhodl jste se někoho zruinovat a to zcela legálně. Pošlete mu 1.000.000 krát 1 Kč. Příjemci příjde na účet 1.000.000 x 1 Kč = 1.000.000 Kč, za to si banka naúčtuje poplatek 1.000.000 x 5 Kč =5.000.000 Kč. Takže nakonec budeš - 4.000.000 Kč. Jak snadné. Moc se mi líbí poplatek za příchozí platby.
0 0
možnosti

Ric

4. 8. 2005 15:20
Re: Hypotetická úvaha, jak kohokoli zruinovat
Poplatek za prichozi platby, to je krasny. Ja jsem si to tak spocital, co potrebuju platit, 1xnajem a 1x Sipo za mesic, tj 28 Kc. Takze si budu chodit pro vyplatu cash a budu mit klid.
0 0
možnosti

Tic-Tac

4. 8. 2005 12:03
banky nejsou samy
Banky je slabý odvar. Od nového roku mně například začala na výpisu k zaplacení od Sev. Mor. vodovodů a kanalizací naskakovat nová položka. Platím tzv. srážkové vody. Je to vypočteno podle plochy domu. Platím tedy za to, že venku prší a to co zteče z mé střechy do kanálu holt už není zadarmo. Tomu se už fakt směju.
0 0
možnosti

Los

4. 8. 2005 13:25
Re: banky nejsou samy
To snad bylo vždy ne?
0 0
možnosti

gold

4. 8. 2005 11:29
Poplatky
Tak jsem si zrušil běžný účet v ČSOB a musel jsem zaplatit 500Kč. (Podotýkám, že šlo jen o běžný účet bez karty, kontokorentu, internetbanky, mobilbanky, atd.)
(250 zrušení účtu +50 vedení účtu + 5x zrušení svolení k inkasu po 40Kč)
 
0 0
možnosti

Zenon

4. 8. 2005 17:26
Re: Poplatky
zrušení svolení k inkasu? Co to je za nesmysl?! Zruším účet, tak jak z něj banka může nechat cokoliv inkasovat?! Není účet, nejsou prachy, není inkaso ... Navíc si inkaso navedeš do nové banky, takže do staré už nebude chodit ... Mrkev v zimě, hmm hmm
0 0
možnosti

Alf

4. 8. 2005 10:57
jsou to banky co nás tak žere?
To, že banky účtují polatky za služby, které by měly být grátis je pravda, na druhou stranu si myslím, že v měsíčním rozpočtu každého z nás je to vzhledem k daňovému zatížení malichernost.
Proč stát vyhazuje miliardy na nesmyslné projekty, prohrává předem vyhrané arbitráže, platí neschopné tlustoprdy? Protože si to necháme líbit. Každej jen kecá, nadává a stejně nic neudělá.Včetně mě..Tak toho kecání už nechte...
0 0
možnosti

Dr. Fe1

4. 8. 2005 11:48
Re: jsou to banky co nás tak žere?
Takže když Vás třeba okradou v obchodě, tak jim nic neřeknete, protože někdo jinej přece krade daleko víc a ona ta stokoruna navíc není zas tolik. Jsem rád že většina lidí Vaše názory nesdílí, protože to bysme dopadli. 
0 0
možnosti

pikolca

4. 8. 2005 10:12
za naše peníze, hodně muziky pro banky
 Banku používat musíme téměř všichni minimálně z důvodu že se platí bezhotovostně mzdy a my pak máme jen oči pro pláč a nebo jen zoufalý smích  A že mají banky vysoké náklady na provoz? A jak to dělají v zahraničí? To asi není zcela dobrý argument.
0 0
možnosti

pikolca

4. 8. 2005 10:12
za naše peníze, hodně muziky pro banky
Poplatky v bankách jsou neúměrné jen z důvodu že jim to náš "trh" dovoluje. Zahraniční majitelé bank si ve svých zemích takové poplatky dovolit nemůžou a tak se hojí tady. V zahraničí si své klienty hýčkají, a tady nám naúčtují i přijatou platbu. No to mě teda vytáčí nejvíce, protože to je jako já bych si chtěla třeba v práci ke mzdě ještě další peníze za to že ty peníze vůbec příjmu a pak s něma hospodařím. Je to opravdu děsné. A nám klientům moc šancí na změnu nezbývá protože když zvedene jedna banka do pár měsíců zvednou i ostatní. Skutečně to není kartel? 
0 0
možnosti

Ric.hard

4. 8. 2005 9:17
Poplatky? ok..
Nevím, co je divného na tom, snažit se vydělat co nejvíce. Už se nejedná o státní podniky, proto asi ta změna. Jinak si myslím, že zrušení poplatku za zrušení účtu bylo třeba udělat a to pro umožnění odchodu nespokojeného klienta ke konkurenci. Stejně tak, jako donutit banky k zprůhlednění jejich poplatkové politiky - abychom si mohli vybrat.
Ano, pracuji v IT jedné velké banky.. Takže se do mě obujte, i já jsem ten, kdo z našich poplatků žije. Kromě toho ale také vím, kolik stojí infrastruktura, provoz, vývoj.. Když dojde k výpadku (sítě ATM, např.), všichni řvou, jak je to možné. Banku to donutí k vybudování kompletní záložní lokality, přechodu provozu na 7x24, atd.. Zkuste si představit, kolik to stojí. Jestli někdo dělá v IT velké firmy, ví, že tu nemluvím o desítkách milionů a podobných drobných.
Jinak úvaha: "Co stojí na automatickým zaúčtování položky na výpise až 8 Kč?" je fakt úlet
0 0
možnosti

real_goldie

4. 8. 2005 9:36
Re: Poplatky? ok..
No mne jenom udivuje ze jinde to funguje. Mam ucet u Citibank - zdarma! k tomu VISA Gold - zdarma, Maestro Gold - zdarma, Internetove bankovnictvi - zdarma, Phonebanking - zdarma, Ucet na obchodovani s akciema - zdarma. Za polozku - jakoukoliv pres internet/phone/prichozi/odchozi nic neplatim. Jake ma pocitacove vybaveni Citibank tady nevim, ale nepredpokladam, ze to bude o moc levnejsi nez v Cechach :-)
0 0
možnosti

Radek

4. 8. 2005 8:33
To je toho
Nechápu ten tyjátr ohledně poplatku za zrušení účtu. Kolikrát asi tak normální člověk ruší účet??? Banka zruší jeden poplatek, ještě k tomu takovej, kterej zaplatíš jednou za deset let a to je všechno? A dál? A co takhle poplatky za účetní položky, až 8 Kč za položku - za co? Co stojí na automatickým zaúčtování položky na výpise až 8 Kč? A další poplatky za všechno možný. S tím by měli něco udělat. A potom teprve můžem skandovat, jak jsou banky super, že zlevňujou poplatky.
0 0
možnosti

progy

4. 8. 2005 9:10
Re: To je toho
Stojí tam třeba naprogramování aplikace a tu samozřejmě musíš uhradit ty. Nikdo jiný to za banku neudělá
0 0
možnosti

Tomáš Marný

4. 8. 2005 8:26
Raiifeisenka
Ustoupila klientům, zrušila poplatek za zrušení účtu, a aby o ty peníze náhodou nepřišla, tak hned zvedla poplatky za příkaz převodu a za došlé peníze o 1,- Kč...
0 0
možnosti

jake

4. 8. 2005 12:01
Re: Raiifeisenka
To by mě zajímalo co ti tam udělali?? Nedali ti rychlou půjčku na tvůj obří šestitisícový příjem??:)
0 0
možnosti

Pozorovatel

4. 8. 2005 8:03
Mě jen udivuje, jak banky vystupují společně v jednom šiku
a ještě se dozvídám o seznamu požadavků, na plnění jehož části jsou banky schopné a ochotní se spolu domluvit!!! Tedy v podstatě jedou tichý kartel celou dobu, akorát občas prohodí frázi jako Stack, že za domluvu by neměly být trestány antimonopolním úřadem. Ale ve skutečnosti??? Opět švejkovina po česku, s tím, že si ji velmi rychle osvojili Rakušáci, Belgičané a další včetně Britů. :o)))) Takhle jsou vysmátí.
0 0
možnosti