Diskuze

Ruční práce ubývá i v potravinářství. Firmy nakupují více robotů

Nouze o lidi do výroby urychluje automatizaci také v potravinářském průmyslu. Ten byl přitom dosud spíš konzervativnější. Roboti nahrazují lidské ruce u balení výrobků i skládání do krabic. Firmy nakupují stroje za miliony.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Budeme mít šlapající ekonomiku

0 0
možnosti

To je ta správná odpověď na nedostatek pracovní síly. Nikoli improty otroků, agenturních zaměstnanců. A pracovní síle platit jako v Lucembursku. Produktivita práce jistě roboty poskočí, ostatně to je starost podnikatelů, aby si zajistili soulad platů s produktivitou práce.

0 0
možnosti

Bude vám robot platit sociální příspěvek na váš důchod?

0 0
možnosti

Kdyz ma nekdo problem s minimalni mzdou 12200 Kc mesicne, tak at se podiva jak to delaji v zemich, kde maji minimalni mzdy 2x 3x tolik

0 0
možnosti

Jistě a za všechny služby dáte minimálně třikrát tolik. Zkuste si dát v hospodě pivo za 1€.

0 0
možnosti

Komouši a sockomouši se stále bijí za větší a větší výhody zaměstnanců, vzbuzují nepřátelství vůči zaměstnavatelům... Zaorálek je dehonestuje, komouši to mají už 100 let v programu. Robotizace je tak v nastavených podmínkách přirozený vývoj a obrana. Není nad rovnovážný vztah... ten tu právě není.

0 1
možnosti

J66a17n 89D34l15o55u24h61ý

6. 10. 2017 10:39

Nojo. Pracovní síla je dnes příliš drahá.

0 1
možnosti

A divíte se?

Když krom platu co zaměstnanci pošlete na účet musíte ještě státu zaplati za tohoto zaměstnance odvody. Musíte ho proškolit, ošatit... Pak mu musíte zaplatit minimálně měsíc dovolené. Pak musíte počítat s tím, že vám onemocní, či otěhotní a nebo vám odejde a budete mít zase nálady na nového zaměstnance.

No a dále samozřejmě musíte počítat s tím, že zaměstnanci musí někdo spočítat výplatu, vést docházku, kontrolovat jeho práci, počítat daně vyplňovat různé formuláře v podobě potvrzení výše přijmů atd. Zaměstnance musíte pravidelně posílat na zdravotní prohlídky, platit mu volno za odběry krve, dávat mu volno pokud se rozhodne být aktivní záloha armády.

A to uvádím jenom co mě tak zhruba zrovna napadlo;-D

1 0
možnosti

Neuronove site jsou taky software, daji se natrenovat na cokoliv, i na porcovani čuníka. Jediny rozdil pri firmu je, ze ten stroj bude splacet o rok dele.

0 0
možnosti

Bude se robotům taky platit sociální a zdravotní? ;-)

0 0
možnosti

To asi ne ale odbory, sockomouši a komouši budou volat po dovolených...;-D

1 0
možnosti

samozřejmě, že jeden robot zabalí víc výrobků, než xx pracovníků, navíc ještě kvalitněji, rychleji a nepřetržitě. když se to finančně vyplatí, tak proč ne.

2 0
možnosti

J66i69ř58í 55P11a14u55l

6. 10. 2017 9:40

Jde také o to, zda na konci bude také dostatek těch, kteří si stále větší počet výrobků vyrobených roboty, budou schopni koupit. A pokud se zdaní práce robotů, ty(ti) se mohou stát díky tomu méně konkurenceschopnými v porovnání s lidmi.

0 0
možnosti

Piráti chtějí automaty v továrnách do budoucna zdanit.

0 0
možnosti

To bude akurát větší příjem do černé díry zvaný rozpočet.

Ve skutčnosti to bude mít za následek pouze to, že továrny tyto náklady promítnou do ceny svých výrobků, a platů svých zaměstnancům...

1 0
možnosti

To je snad dobře, výší se tím produktivita

7 0
možnosti