Diskuze

Auta zahýbala tržbami obchodníků

Oživující prodej automobilů výrazně ovlivnil srpnové tržby maloobchodníků. Ty se v meziročním srovnání zvýšily o 5,8 procenta, což je méně než v předchozích dvou měsících. Po očištění od sezónních vlivů ale číslo vyskočí na 7,6 procenta, což je výrazně nadprůměrný výsledek.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Tom

16. 10. 2003 8:11
statistika
Velký nárůst je dán hlavně tím, že od října tohoto roku už nelze odečítat DPH za tzv. užitková vozidla. Např. osobní kombíky a teréňáky se síťkami, jako přepážkou oddělující zavazadlový prostor. Až bude hotová statistika na konci roku, pravděpodobně bude rychle po žních a prodej bude zase nižší.
0 0
možnosti

Kryštof

15. 10. 2003 10:48
nebo je to jinak ?
A co když je to tím, že lidi jezdí jako dobytek, způsobí spoustu bouraček a je potom třeba víc nových vozidel ? Kdo by chtěl jezdit s bouraným autem. Opravy jsou natolik drahé, že už to nemá význam ani opravovat. Nebo také zastaralost vozového parku dosáhla kulminačního bodu, jelikož a protože prehistorických vozidel a vraku se to tu jen hemzi/hemzilo.
0 0
možnosti

mukr

15. 10. 2003 10:21
Změna zákona
Otázkou zůstává do jaké míry se na tom podepsala novela zákona, která mění podmínky pro uplatnění DPH u aut!!!!!!! Všechni nakoupili kombíky s přepážkou, aby využili poslední šanci na odpočet!!! Jinak by se na vykašlali. Uvidíme, jak se nám to projeví příští rok v prodeji větších automobilů :-).
0 0
možnosti