ilustrační snímek | foto: Leila Hamdanová pro iDNES.cz

Pozdě, ale přece. Také UniCredit Bank spustila Apple Pay

  • 5
České pobočky UniCredit Bank tento týden spustily podporu Apple Pay. Její zákazníci tak téměř po půl roce od jejího spuštění mohou tuto službu začít využívat. Společnost UniCredit se stala desátou organizací, která v tuzemsku službu nabízí.

Dosud Apple Pay podporovaly jen banky Air Bank, Česká spořitelna, J&T, Komerční banka, Moneta a mBank. Dále ho pak využívaly i firmy Revolut, Twisto a Edenred. Apple platební službu v České republice spustil v únoru.

„Zavedení Apple Pay je dalším krokem k posílení našeho dlouhodobého vztahu s klienty,“ řekl Tomáš Drábek, člen představenstva UniCredit Bank.

Podle banky chce platit mobilem nebo tak již činí 40 % Čechů. Většina z nich to dělá kvůli tomu, že je to pohodlnější a rychlejší. Téměř polovina pak tvrdí, že se jí líbí používat nové technologie.

„Jsme velmi rádi, že další významná banka zavádí pro své klienty platební službu Apple Pay, která po svém únorovém startu v České republice pomohla výrazně oživit zájem o platební inovace a placení mobilem,“ uvedl Luděk Slouka z Mastercard.

Rozhodnutí UniCreditu přišlo relativně nečekaně. Je to v pořadí již několikátá tuzemská banka, která službu Apple Pay zavedla. Z velkých bank zatím službu neposkytuje ČSOB ani Raiffeisenbank. Obě uvedly, že službu plánují spustit letos na podzim.