Diskuze

Americké spory Microsoft vyřešil, zbývá Evropa

Microsoft urovnal další z řady antimonopolních sporů. Svému menšímu rivalovi, firmě Novell, zaplatí přes půl miliardy dolarů za stažení žaloby, která Microsoft viní z protisoutěžního jednání. Obě společnosti se dohodly v pondělí. Microsoft tak ukončil všechny spory ve Spojených státech.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

majkl

9. 11. 2004 23:59
technická
"Novell vytvořil vlastní operační systém Netware, alternativu ke známým Windows společnosti Microsoft." Novell sotva vytvořil Netware jako alternativu k Windows, neboť Windows v1. byly (dle MS: 1985: Windows 1.0 The first version of Windows provided a new software environment for developing and running applications) uvedeny na trh v roce 1995. Netware o dva roky dřív (In 1983, Novell introduced NetWare, the first LAN software based on file-server technology). Navíc, jak si laskavý čtenář jistě všimne, Netware byla a je serverová platforma od začátku, kdežto Windows bylo grafické rozhraní nad jednouživatelským, jednoprocesovým operačním systémem.
0 0
možnosti

Lumo

9. 11. 2004 20:51
Brusel by potreboval...
Brusel by potreboval ... nakopat do zadni casti, pokud tedy nejakou ma. Co to znamena, ze si nejaky neprilis bystry byrokrat v Bruselu vymysli, ze *americky* vyrobce ma ze sveho operacniho systemu udelat mrzaka tim, ze odstrani dulezitou komponentu, bez ktere je system neuplny? Kdybych nekdy dostal system bez Windows Media Playeru, rozhodne bych si ho musel urychlene stahnout. Tahle aplikace ma ale pres 10 MB a miliony uzivatelu by tedy musely v nejlepsim pripade obetovat hodne casu - rada z nich (modemiste) pres hodinu casu (a to take neco stoji). Ctvrtce z nich by pak neco nefungovalo apod. To je proste silene. Clovek si vzdycky muze stahnout jiny prehravac a vetsina z nas ma nekolik prehravacu. Urcite vyjimky nemaji WMP rady natolik, ze si ho smazou. Ale to je porad lepsi reseni nez byt donucen k tomu ho stahovat odnekud. Kdyz si takhle eurobyrokrate dovoluji na Americany, jak teprve by zametli s Evropany?
0 0
možnosti

houba_

9. 11. 2004 21:07
Re: Brusel by potreboval...
takze ty na svem PC pouzivas nejalou WMP verze 8? Nebo jaka novejsi verze se dostala do distribuce Windows?
0 0
možnosti