Diskuze

Američané uvidí v televizi, jak se v Praze shání byt

Lidé u televizních obrazovek ve Spojených státech uvidí pořad o tom, jak se v Praze kupují byty. Realitní kancelář americké diváky "na dálku" provede pražským realitním trhem v první české epizodě seriálu nazvaném House Hunters.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Kamila

4. 10. 2005 14:30
nájemné
Dá se regulované nájemné počítat za minimální nájem?
0 0
možnosti

Pavel

16. 9. 2005 9:53
Jednoduché počty
Opět se otvírá otázka cen bydlení s zejména otázka regulace nájemného. Protože se většinou diskutuje bez znalosti podkladů a vytrvale se mlží obecnými frázemi bez uvádění alespoň základních orientačních čísel pokusím se o vyjasnění některých údajů. Základní náklady na bydlení je možno propočíst a měly by krýt podle § 2 vyhlášky č. 580/1990 Sb. a) Náklady na opravy a údržbu b) Náklady na režii (správa domu, účetnictví, revise plynu, elektřiny, daň z nemovitosti a pod.) c) Náklady na odpis nemovitosti. K nim je nutno ještě připočíst přiměřený zisk z vloženého kapitálu. Je zřejmé, že tyto náklady se budou případ od případu lišit, že budou ovlivněny nejen umístěním domu, ale zejména jeho vybavením a tím i pořizovací cenou. Pro
0 0
možnosti

barbudo

6. 9. 2005 21:43
A čeští diváci viděli ...
... Ameriku v seriálu Přátelé ...
... a v posledním díle zjistili, že se celý seriál odehrával v bytě s regulovaným nájemným psaným na babičku ...
0 0
možnosti

cow

6. 12. 2005 23:21
Re: A čeští diváci viděli ...
podle mých informací......v celé USA je tzv. regulované nájemné pouze v New Yorku a to tak, že v době nájmu si byt pronajmete tržně a tento nájem se po dobu nájemního vztahu nemůže zvyšovat. (rovněž film Baba na zabití). Nevím jak by to bylo legální bydlet v bytě napsaném na babičku, to by asi nešlo.
0 0
možnosti

Svéprávný občan

6. 9. 2005 13:36
Odekrétovaná elita
Jaký trh s byty těm Američanům budou ukazovat? Ten neexistující a díky protiústavně regulovanému nájemnému také nefungující, nebo ten i nadále skvěle fungující, černý? A  to jim také budou ukazovat naší 15% privilegovanou skupinku náhodně vybraných regulovaných nájemníků zahrnující i  "sociálně potřebné" poslance, soudce, bankéře a další státní úředníky? Jejich guru Křeček  za přispění estebáka Šulce, náměstka ministra práce Šimerku, ale i ochránce lidských práv  Motejla a dalších "sociálně potřebných" posalnců, jako jsou  Dostálová,Zahradil, Fischerová,Exner,Kupčová,Ibl, urek, Kraus, Grůza,Patočka,Chytka,Zvěřina,Zeman,Řihák,Říha, Nájemník (jak příznačné), jim pak fundovaně vysvětlí,   proč my ostatní - neprivilegovaní, přispíváme povinně ze svých daní na naší odekrétovanou regulovanou elitu a jejich rodiny.  Domníváte se, že to ti chudáci americký pochopí, když to nechápe ani náš ústavní soud? 
 
0 0
možnosti

Jaroslav

6. 9. 2005 16:34
Re: Odekrétovaná elita
V podstatě souhlasím, že je u nás neskutečný marasmus v bytové politice. Jenže náš ústavní soud to chápe, proto už 2x zrušil bolševickou vyhlášku k regulaci nájmů připravenou socialisty. Chápou to samozřejmě i Paroubek a spol, jenže jejich bolševické myšlení a zpupnost jim dovoluje nechávat ten stav jaký je. A hlavně počítají s hlasy té privilegované skupiny obyvatel ve volbách.
0 0
možnosti

lopatol

2. 9. 2005 10:35
To je reklama na reality...
urcene cizincum, nebo propaganda soucasne bolsevicke vlady zamerena na falesne zlepseni image v cizine? Nedavno jsem byt shanel a zarizoval hypoteku, mohl bych poskytnout cenne informace o podivnych praktikach realitek a bank. Doufam, ze tenhle utopicky dokument se stastnym koncem pobezi i na CT, rad bych se zasmal.
0 0
možnosti

...

2. 9. 2005 11:15
Re: To je reklama na reality...
JO, MOHLO BY TO BÝT LEPŠÍ, NEŽ MR. BEAN
0 0
možnosti

jkl

2. 9. 2005 8:18
A což jim takhle ukázat
jak si kupuje byt bolševický nájeník za 1/10 tržní ceny, zatímco soused musí stejný byt splácet hypotékou?
0 0
možnosti

ouagadougou

1. 9. 2005 16:07
proč to nedávaj na čt?
0 0
možnosti

pasik00

3. 9. 2005 14:45
Re: proč to nedávaj na čt?
protoze jim platis malou koncesi
0 0
možnosti

Pista

1. 9. 2005 13:58
Nic noveho
Toto neni nic prevratneho. Porady tohoto typu uz davno bezi na anglickych stanicich napr. Channel4
0 0
možnosti

Admin_

1. 9. 2005 18:21
Re: Nic noveho
, Už si představuju, jak divákům budou horko těžko vysvětlovat takové základy českého trhu, jako koupě dekretu na byt s majitelem, dekret na dotované bydlení a kterak jej prodědit na vnoučky...
0 0
možnosti

Obyvatel

1. 9. 2005 12:56
Reality show
A co ukazat, jak se mladi tlucou z jednoho cerneho pronajmu do druheho (casto bez moznosti si tam zridit trvaly pobyt), za ceny ktere treba i 10x prevysuji regulovane najemne samotneho duchodce bydliciho v podobnem 4+1 byte vedle nich. To by neslo ?
Nebo treba jak nekteri obyvatele dostanou od migistratu okamzite pridelen byt temer v jakekoli lokalite Prahy, aniz jsou vubec vydelecne cinni. Ano, tak se v Praze shani byt.
0 0
možnosti