Ilustrační snímek

Ilustrační snímek | foto: Petr Novotný, MAFRA

Opilec převrátil kradené auto a nemohl ven, na pomoc si přivolal policii

  • 17
Kuriózní událost řešili v sobotu policisté z Českého Krumlova. Přivolal si je na pomoc šestadvacetiletý muž, který převrátil do příkopu kradený automobil a nemohl se z něj dostat ven. Následný test na alkohol prokázal v jeho dechu dvě promile.

Zelený Ford Fiesta muž podle zjištění policie ukradl v sobotu na Bukovsku. Moc dlouho si jej ale „neužil“. Ještě týž den před půlnocí s ukradeným autem havaroval na cestě z Benešova nad Černou směrem na Kaplici.

„Vlivem rychlé jízdy a také pravděpodobně své opilosti jízdu nezvládl a havaroval v silničním příkopu. Vozidlo skončilo na střeše a pachatel v něm zůstal nezraněn,“ objasnil krajský policejní mluvčí Jiří Matzner.

Potíž však byla v tom, že se nemohl svépomocí dostat ven. „Sám si proto nakonec na místo přivolal policisty, aby se z auta dostal. Ti mu následně naměřili přes dvě promile alkoholu v dechu,“ doplnil mluvčí.

Policisté nyní muže z Krumlovska vyšetřují pro podezření z neoprávněného užívání cizí věci a ohrožení pod vlivem návykové látky.