ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Jiří Forman, iDNES.cz

Při hádce poštval na muže svého rotvajlera, pes se mu zakousl do lýtka

  • 15
Až tři roky vězení hrozí majiteli rotvajlera z malé obce na Jindřichohradecku, který dal při hádce zvířeti povel, ať zaútočí na druhého muže. Pes poslechl a zakousl se mu do nohy a pak i do ruky.

Případ se stal už v říjnu, ale v pondělí 12. prosince sdělil policejní inspektor čtyřicetiletému muži podezření ze spáchání trestného činu ublížení na zdraví.

Podezřelý se nejdříve se sedmapadesátiletým mužem pohádal. „Poté mladší z dvojice poštval svého rotvajlera povelem Vem si ho! na poškozeného, kterého pes kousl do pravé holeně,“ popsala jindřichohradecká policejní mluvčí Věra Mžiková. Do toho ještě podezřelý povalil muže na zem, aby mu bránil v pohybu.

Poškozenému se podařilo vysmeknout, vstát ze země a udeřit útočníka pěstí do obličeje. „Ten reagoval tak, že znova poslal svého psa na muže a rotvajler se mu opět zakousl přes oděv do levé nohy,“ uvedla mluvčí.

Výsledkem této šarvátky bylo zranění staršího z dvojice. Měl tržnou ránu na levém lýtku, povrchové odřeniny a modřiny na ruce, takže potřeboval i lékařské ošetření. Následně byl dvacet dní v pracovní neschopnosti.

Podezřelému muži tak za spáchání tohoto trestného činu hrozí až tříletý pobyt za mřížemi.

Nebyla to náhodná hádka, dvojice mezi sebou spory řešila dlouhodobě a tentokrát to vygradovalo v napadení.