Tragická nehoda u Tučap na Táborsku. | foto: Policie ČR

Devatenáctiletý řidič trefil strom. Zemřel on i patnáctiletá dívka

  • 352
Pravděpodobně vysoká rychlost a nezkušenost mladého řidiče ukončila v neděli večer životy dvou mladých lidí. Devatenáctiletý šofér vyjel na Táborsku ze silnice a vrazil do vzrostlého stromu. On ani jeho patnáctiletá spolujezdkyně nehodu nepřežili. Na jihočeských silnicích zemřelo od začátku roku už 13 lidí.

Tragická nehoda se stala v neděli po 19. hodině na silnici II/135 mezi obcemi Tučapy a Hlavňov.

„Devatenáctiletý řidič pravděpodobně nepřizpůsobil rychlost jízdy stavu a povaze vozovky a svým schopnostem. Asi 250 metrů za obcí Tučapy vjel do protisměru a dál mimo silnici, kde vrazil do vzrostlého stromu,“ popsal nehodu jihočeský policejní mluvčí Milan Bajcura.

Ze žluté Mazdy 6 zbyla po nárazu do stromu jen hromada plechů. Řidič i dívka zůstali ve voze zaklíněni.

„Hasiči okamžitě hydraulickým zařízením odstřihli pravý bok vozu, aby se lékař dostal ke spolujezdkyni. Bohužel její zranění byla neslučitelná se životem. Zároveň hasiči odstřihli a odstranili sloupky auta na straně u řidiče a vytvořili i k němu přístup pro lékaře. Ten však i u řidiče konstatoval smrt,“ popsala mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů.

„Komunikace byla několik hodin zcela uzavřena. Dopravní policisté společně s kriminalisty Územního odboru Tábor případ vyšetřují pro podezření ze spáchání přečinu usmrcení z nedbalosti,“ doplnil Bajcura.

Na jihočeských silnicích od počátku roku vyhaslo 13 lidských životů. Minulý a předminulý týden se staly dvě tragické nehody, při nichž řidiči nepřežili náraz auta do stromu (více čtěte zde).

Minulý pátek zahynuli na komunikacích v kraji dva muži. Jeden u Hluboké nad Vltavou, když s vozem Škoda Octavia v noci narazil do nákladního auta, a druhý, kterého srazilo auto u Rodvínova na Jindřichohradecku (více čtěte zde).