(ilustrační snímek) | foto: Martina Procházková, MF DNES

Muž v Písku týral štěně. Lidé slyšeli nářek zvířete a zavolali policii

  • 18
Štěně, kterého jeho majitel týral na balkoně bytu v Písku, musel v sobotu utratit veterinář. Mučení psa si všimli svědci, kteří zavolal policii. Zvěrolékař už ale zraněného psa nemohl zachránit.

Podle policistů muž v sobotu večer na balkoně fyzicky trestal psa takovým způsobem, že si podezřelých zvuků povšimli lidé z okolí a případ oznámili strážníkům. Na místo pak vyjeli i státní policisté, kteří si případ převzali.

V bytě našli zraněné bezmála roční štěně a převezli ho na veterinární ošetřovnu. Po konzultaci a zhodnocení stavu psa však musel zvěrolékař přistoupit k eutanazii.

Bližší informace k pachateli ani poranění psa policie zatím neuvádí, protože je vyšetřování na začátku.

„Vzhledem k závažnosti případu si kauzu převzali písečtí kriminalisté, kteří zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu týrání zvířat, kde hrozí trest šest měsíců až tři roky vězení. Nyní shromažďujeme všechny potřebné podklady. Vyšetřovatel požádá o odborná vyjádření,“ uvedla policejní mluvčí Kamila Čuřínová Ingrišová.

Na jihu Čech je to v krátké době už druhý případ týrání psa. V Prachaticích v březnu mladík málem umlátil štěně. Rozsah zranění má do konce května popsat soudní znalec.

Mladík z Prachatic brutálně týral psa (15. 3. 2018)

15. března 2018