ilustrační snímek | foto: Profimedia.cz

Majitelka nechala psa hodinu zamčeného v rozpáleném autě, zvíře nepřežilo

  • 216
Až tři roky ve vězení hrozí majitelce psa, která ho nechala v rozpáleném autě na parkovišti před Jihočeskou zoologickou zahradou Hluboká nad Vltavou. Zvíře se podařilo z vozu dostal živé, ale později uhynulo.

V pondělí odpoledne si návštěvníci hlubocké zoo všimli, že v uzamčené Škodě Octavia kolabuje pes rasy stafordšírský teriér.

„S ohledem na situaci oznamovatel přivolal policisty a sám se zároveň pokusil rozbít okénko vozu. To se mu však nepovedlo,“ uvedl policejní mluvčí Jiří Matzner.

Policisté mezitím zjistili telefon na majitelku vozu, telefon však někdo při vyzvánění zavěsil. Majitelka psa se po chvíli dostavila a zvíře vysvobodila. Ve vážném stavu ho převezli k místní veterinářce.

23. června 2023

Jak později zjistili policisté, pes mohl v autě trpět bezmála hodinu. „Případ však nemá šťastný konec, veterinářka následně policistům sdělila, že pes večer uhynul,“ doplnil Matzner.

Majitelku psa tak čeká nepříjemné vyšetřování. Za trestný čin týrání zvířete jí hrozí podle trestního zákoníku až tři roky vězení.

„Teploty letošního léta jsou skutečně extrémní. Nesmíme zapomínat, že z uzavřeného vozidla se na slunci stává doslova pec. Tyto případy se každoročně opakují. I jen několik minut v uzavřeném autě na slunci stačí způsobit zvířeti či dítěti zdravotní komplikace,“ upozornil mluvčí.

26. července 2015