Cizinec se křižovatkou u Semic prohnal rychlostí 162 km/h. Přitom je tam...

Cizinec se křižovatkou u Semic prohnal rychlostí 162 km/h. Přitom je tam sedmdesátka. | foto: Policie ČR

Na frekventované křižovatce s omezenou rychlostí uháněl cizinec stošedesátkou

  • 14
Na křižovatce u Semic poblíž Písku policisté často kontrolují dodržování povolené rychlosti, která je tam omezená na 70 km/h, protože ji tam řidiči často překračují. V úterý se zde cizinec prohnal více než stošedesátkou. Hrozí mu pokuta a zákaz řízení.

Pár kilometrů za Pískem se kříží hlavní tah z Českých Budějovic do Písku a silnice spojující Semice a Smrkovice. Řidiči tam jezdí rychle a v minulosti se tam stávaly vážné nehody, proto Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) nechalo křižovatku upravit.

V roce 2015 tam přidělalo akustické zpomalovací pruhy, ale byly tak hlučné, že Semičtí sepsali petici za jejich odstranění. ŘSD je proto zbrousilo. O rok později v místě přibyly odbočovací pruhy a udělaly se terénní úpravy pro větší přehlednost.

I přes tyto změny je tam rychlost omezená na 70 kilometrů v hodině a policisté zde častěji kontrolují dodržování povolené rychlosti. V úterý cizinci ve voze značky Audi naměřili 162 km/h.

„Policisté případ zadokumentovali a vzhledem k tomu, že šlo o tak vysoké překročení rychlosti, nemohli případ vyřešit na místě. O trestu tak bude rozhodovat správní orgán. Řidiči hrozí peněžitý trest až 25 tisíc korun a zákaz řízení až na 18 měsíců,“ upřesnila písecká policejní mluvčí Kamila Čuřínová Ingrišová.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz