Tak dopadla dodávka, jejíž řidič vjel na přejezd v Mirovicích ve stejnou chvíli jako vlak. Nikomu se nic nestalo. | foto: Policie ČR

Na přejezdu vlak narazil do dodávky. Řidič nejdřív ujel, pak se vrátil

  • 8
Vlak a dodávka se dopoledne střetly na železničním přejezdu v Mirovicích na Písecku. Řidič vozidla, do jehož zadní části vlak narazil, nejprve z místa ujel, po chvíli se ale k přejezdu vrátil.

Jednadvacet cestujících z vlaku, strojvedoucí i řidič dodávky vyvázli bez zranění. Šofér auta ale je podezřelý z trestného činu obecného ohrožení.

„Přejezd je vybavený akustickou i světelnou signalizací. Předpokládáme, že zařízení fungovalo a řidič vjel na přejezd v době, kdy výstražná světla blikala. Při vyšetřování příčin dopravní nehody ale samozřejmě mohou policisté zjistit i další okolnosti,“ uvedla písecká policejní mluvčí Kamila Čuřínová Ingrišová.

Řidič dodávky po střetu s vlakem ujel a policejní hlídky, které přijely k nehodě, ho v okolí začaly hledat.

„Nakonec se na místo srážky po nějakých dvaceti minutách sám vrátil. Zřejmě byl po nehodě silně otřesený a zazmatkoval,“ míní mluvčí.

Policisté provedli test přítomnosti alkoholu v dechu řidiče i strojvedoucího, v obou případech s negativními výsledky. Následně v místě řídili dopravu. První vlaky mohly projet až po půl jedné odpoledne.

„Škody na vlakové soupravě a poškozené dodávce jsou zatím odhadnuté na 270 tisíc korun,“ dodala mluvčí.

Nehoda se stala na trati mezi Příbramí a Pískem.

Nehoda se stala na trati mezi Příbramí a Pískem.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz