Požár pily v Mirkovicích na Českokrumlovsku napáchal škody za desítky milionů...

Požár pily v Mirkovicích na Českokrumlovsku napáchal škody za desítky milionů korun. (26. dubna 2019) | foto: HZS Jihočeského kraje

V Pohorské Vsi hořel penzion, škoda je tři miliony korun

  • 0
V Pohorské Vsi na Českokrumlovsku hořel v sobotu penzion. U požáru zasahovalo sedm jednotek hasičů, nikdo se nezranil. Příčina se vyšetřuje, řekl operační důstojník jihočeských hasičů. Podle hasičského denního hlášení o událostech je předběžná škoda tři miliony korun.

Hlášení o požáru přijali hasiči krátce před osmou hodinou večerní. „Zasahovali jsme tam, v tuto chvíli je to ve fázi likvidace, jezdíme to ještě kontrolovat,“ řekl v neděli ráno operační důstojník.

Jihočeští policisté museli v tomto týdnu řešit také velký požár pily v Mirkovicích na Českokrumlovsku.  Na místě zasahovalo přes padesát hasičů s jedenácti cisternami.

Hořel objekt postavený do tvaru písmene „L“, ve kterém byla výrobna a také administrativní budova. Hořela i v těsné blízkosti uskladněná štěpka, piliny a desky na paletách. Škoda je v řádech milionů korun.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz

,

Den otevřených dveří letiště Náměšť

Ve středu 1. května se na letišti Náměšť poprvé veřejnosti představí nové vrtulníky AH-1Z Viper a UH-1Y Venom. K vidění bude další letecká i pozemní technika.

Mohlo by se hodit