Policisté s hasiči zajistili okolí ubytovny v Jindřichově Hradci, kde anonym nahlásil bombu. | foto: PČR

Anonym nahlásil bombu na ubytovně. Policie na místě nic nenašla

  • 1
Policisté z Jindřichova Hradce prověřovali hrozbu uložením bomby v ubytovně v Jarošovské ulici u TJ Slovan vedle sportovní haly. Evakuovali téměř tři desítky lidí, budovu prohledávali. Místo bylo několik hodin uzavřené, ale policejní pes ani pyrotechnik žádnou výbušninu nenašli.

Policisté přijali anonymní oznámení o uložení nástražného výbušného systému na turistické ubytovně v Jarošovské ulici v Jindřichově Hradci ve 12.18 hodin. Evakuováno muselo být 25 lidí z ubytovny i z nedaleké sportovní haly.

„Na místo vyrazil pyrotechnik s psovodem z Prahy. V okolí bylo hodně policistů a strážníků, dále hasiči i náš psovod,“ přibližuje Věra Mžiková z obvodního oddělení policie v Jindřichově Hradci.

Okolí bylo uzavřené zhruba tři hodiny hodin, než se záležitost uzavřela. Speciálně vycvičený policejní pes ani pyrotechnik nic nebezpečného nenašli. „Věc si převzali kriminalisté, kteří budou pátrat po pachateli,“ dodala Mžiková.

Na ubytovně, která se prohledávala, policisté v minulosti neregistrovali žádné problémy. „V Jindřichově Hradci byla před několika lety evakuovaná spořitelna, také tam tehdy někdo nahlásil bombu. Ale byl to také anonym,“ přidala Mžiková.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz