Dva své syny unesli Branislav Sloboda a Anita Lackóová.

Dva své syny unesli Branislav Sloboda a Anita Lackóová. | foto: Policie ČR

Auto s unesenými dětmi viděli v Německu, rodiče můžou mířit na Slovensko

  • 134
Rodiče, kteří v pátek unesli své děti z dětského centra ve Strakonicích, svědci postřehli v Německu. Policie uvedla, že se jejich vozidlo i s dětmi objevilo pár kilometrů od českých hranic ve městě Freyung. Je možné, že přes Rakousko zamíří všichni na Slovensko, odkud pocházejí.

Bratři David (ročník 2007) a Leonard (ročník 2013) Lackóovi zmizeli ze strakonického dětského centra v pátek při povolených návštěvách (psali jsme o tom zde). Rodiče Anita Lackóová (1981) a Branislav Sloboda (1971) je naložili do vozidla Chrysler Voyager zelené barvy a zmizeli.

Chlapce jim v minulosti odebral soud. Policie ví, proč jim soud děti vzal, ale informace není veřejná.

V pátrání po rodině se první stopa objevila po pár hodinách.

„Vozidlo únosců i s dětmi bylo spatřeno v pátek večer ve Freyungu v Německu. Informoval o tom svědek. Je tedy možné, že se únosci se svým vozidlem pohybují na trase Rakousko - Německo - Slovensko,“ sdělil tiskový mluvčí jihočeských policistů Jiří Matzner.

Do pátrání se tak zapojili i policisté ze zmíněných zemí. „Zároveň vzniká evropský zatýkací rozkaz. Dá se očekávat, že budou jednotlivé země střídat,“ doplnil Matzner.

Mladší Leonard měl na sobě zelené tričko, tmavě modrou mikinu s kapucí značky Adidas, tepláky a na nohou boty s Batmanem. Vlasy má špinavě blond, velké výrazné oči a také znatelné kruhy pod očima.

Starší David byl oblečený ve žlutooranžovém tričku s dlouhým rukávem a vpředu s anglickým nápisem. Na sobě měl i tmavě modré tepláky. Ofinu má střiženou v půli čela.

Kromě fotek chlapců zveřejnili policisté i snímky obou dospělých. Vozidlo únosců mělo registrační značku BA477HU. Jakékoliv informace může veřejnost oznámit na linku 158.