Cizincovo BMW skončilo napasované v zadní části červené škodovky. Muž dál pokračoval pěšky. | foto: Policie ČR

Opilý řidič naboural šest aut. Na pumpě pak rozlil benzin a hrozil, že se zapálí

  • 9
Opilý cizinec zaměstnal v sobotu ráno prachatické policisty. Nejdřív naboural šest aut, pak na čerpací stanici rozlil po zemi benzin a prohlásil, že by se nejradši zapálil. Nyní mu hrozí až tři roky vězení.

Osmatřicetiletý cizinec zahájil svou jízdu v sobotu v brzkých ranních hodinách v ulici Česká, kde se svým BMW narazil do zaparkovaného osobního vozidla hyundai.

„Odkud pokračoval na náměstí Přátelství, kde svojí nezodpovědnou jízdou způsobil škodu u dalších pěti zaparkovaných aut,“ popsala prachatická policejní mluvčí Martina Joklová.

Dopravní nehodu řidič neoznámil a pěšky se vydal do více než kilometr vzdálené ulice Nebahovská, kde na čerpací stanici rozlil z tankovací pistole na zem zhruba dva litry benzinu. Pak poodešel z prostoru stojanů a podle svědků prohlásil, že by se nejraději zapálil.

„Na místě ho zajistili prachatičtí policisté. Ti mu orientační dechovou zkouškou naměřili bezmála dvě promile alkoholu v dechu,“ doplnila Joklová.

Na poškozených vozidlech způsobil škodu za nejméně 300 tisíc korun a za odčerpaný benzin také nezaplatil. Případem se dál zabývají dopravní i pořádkoví policisté. U soudu muži hrozí až tříleté vězení.