Řidič narazil u Dolního Skrýchova do stromu. Na místě zemřel, jeho spolujezdec skončil s vážným zraněním v nemocnici. | foto: Policie ČR

Řidič na Jindřichohradecku nepřežil náraz do stromu, spolujezdec je zraněný

  • 3
Při dopravní nehodě u Dolního Skrýchova na Jindřichohradecku zemřel v noci na dnešek řidič. S osobním autem narazil do stromu. Další člověk, který cestoval v automobilu, byl zraněn a záchranáři ho převezli do českobudějovické nemocnice.

„Třiatřicetiletý řidič jel zřejmě od Jarošova nad Nežárkou a pravděpodobně nepřizpůsobil rychlost jízdy situaci a narazil do stromu,“ uvedla jihočeská policejní mluvčí Štěpánka Schwarzová.

Nehoda se stala zhruba 30 minut po půlnoci. „Nehodu na operační středisko nahlásili okolo jedoucí svědkové,“ uvedla mluvčí jihočeské záchranky Jana Fajtlová.

Podle ní na místo okamžitě vyjely dvě posádky záchranářů.  I přes rychlý příjezd již nemohli řidiči pomoci, neboť zemřel na místě ještě před jejich příjezdem. Jeho osmadvacetiletý spolujezdec se zranil. 

„Druhý účastník byl po nutném neodkladném přednemocničním ošetření a analgosedaci transportován do traumacentra nemocnice v Českých Budějovicích,“ doplnila Fajtlová.

Při nehodě vznikla škoda ve výši 50 tisíc korun. Přesné příčiny a okolnosti nehody zjišťují jindřichohradečtí dopravní policisté.

Na místo dorazili i hasiči. „Zajistili havarovaný vůz protipožárním opatřením a provedli kontrolu úniku provozních kapalin. Po druhé hodině ranní byla silnice opět průjezdná, hasiči zásah ukončili,“ doplnila mluvčí hasičů Vendula Matějů s tím, že si nehodu převzali policisté. Dodala, že jednotka se na žádost policie vrátila okolo čtvrté hodiny ranní, aby dokončila úklid komunikace.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz

, ,