Střet dvou vozidel na Písecku má tři oběti, zraněný muž zemřel v nemocnici

  • 16
Na tři stoupl počet obětí tragické dopravní nehody, která se stala dopoledne na Písecku. Dvě ženy zemřely na místě, muž podlehl zraněním v českobudějovické nemocnici. Střet se stal na silnici mezi Pískem a Čížovou. Vozovka byla přes čtyři hodiny uzavřená.

Na silnici číslo 1219 mezi Čížovou a Pískem se krátce před polednem srazily vozy Ford Focus a Suziki Wagon.

„Nehoda se stala před odbočkou na letiště u Krašovic. Silnice je v těchto místech plná zatáček a převýšení,“ sdělila policejní mluvčí Kamila Čuřínová Ingrišová.

V suzuki cestoval starší pár a ve fordu jela mladší dvojice. Na místě zahynula řidička fordu a spolujezdkyně ze suzuki. Řidič suzuki podlehl vážným zraněním v českobudějovické nemocnici.

„Na místě zasahovali záchranáři z Písku a Strakonic, povolali také vrtulník z Bechyně. Mladší ze zraněných mužů utrpěl těžké poranění hlavy a byl letecky transportován do českobudějovické nemocnice,“ popsala mluvčí jihočeské záchranné služby Petra Kafková.

„Profesionální hasiči z Písku vyprošťovali čtyři osoby,“ komentovala mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů.

Komunikace byla více než čtyři hodiny zcela neprůjezdná, policisté provoz odkláněli po objízdných trasách.

„Přesné okolnosti a příčiny dopravní nehody prošetřují písečtí kriminalisté, kteří si případ na místě převzali o dopravních policistů,“ dodala Čuřínová Ingrišová

Nehody na jihočeských silnicích si od začátku roku vyžádaly pět obětí.

Nehoda se stala poblíž odbočky k letišti u Krašovic.

Nehoda se stala poblíž odbočky k letišti u Krašovic.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz

,
Témata: Jihočeský kraj