ilustrační snímek | foto: ZZS JČ

Na novém obchvatu Dolní Lhoty se srazil autobus s autem, pět lidí se zranilo

  • 3
V pátek po půl osmé ráno se na novém obchvatu Dolní Lhoty na Jindřichohradecku stala první vážná dopravní nehoda. Linkový autobus se srazil s osobním vozidlem. Spolujezdkyně z něj byla vrtulníkem transportovaná do nemocnice, celkem bylo na místě pět zraněných.

V úterý byl slavnostně otevřený obchvat Dolní Lhoty na hlavním tahu z Třeboně na Jindřichův Hradec. V pátek ráno se na něm poprvé vážně bouralo.

Linkový autobus mířil na Jindřichův Hradec. „Při vjezdu na hlavní pozemní komunikaci mu řidič osobního automobilu značky Kia zřejmě nedal přednost a došlo ke srážce,“ popsala jihočeská policejní mluvčí Lenka Krausová.

Záchranáři ošetřili pět lidí po nehodě autobusu a osobního auta na obchvatu Dolní Lhoty.

V osobním vozidle seděli tři mladí lidé. Devatenáctiletá spolujezdkyně musela být transportována letecky do nemocnice se středně těžkým poraněním trupu a hrudníku. „Zbylé dvě osoby utrpěly lehká poranění a po ošetření byly převezeny na urgentní příjem nemocnice Jindřichův Hradec,“ popsala mluvčí Zdravotnické záchranné služby Jihočeského kraje Zuzana Fajtlová.

„Dále jsme ošetřili dva cestující z autobusu s lehkým až středně těžkým poraněním hlavy, kteří byli po zajištění stavu převezeni také na urgentní příjem nemocnice Jindřichův Hradec,“ dodala Fajtlová.

Doprava byla v místě řízená policisty kyvadlově. Po půl desáté už byla plně průjezdná. Na místě zasahovaly všechny složky záchranného systému.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz

24. června 2023