Řidič auta pravděpodobně kvůli mikrospánku přehlédl železniční přejezd a po projetí zatáčky pokračoval dál stále rovně, ale již po železniční trati. (4. dubna 2023) | foto: PČR

Řidič usnul a sjel ze silnice na koleje, jen díky štěstí auto nesmetl vlak

  • 1
Mikrospánek zavinil ranní nehodu, která se stala na Prachaticku. Řidič osobního auta tam přejel ze silnice na železniční trať a jel po kolejích směrem k zastávce Vimperk. Naštěstí místem zrovna neprojížděl vlak. Posádka vozu vyvázla s pohmožděninami, trať byla uzavřená dvě a půl hodiny.

Dopravní policisté k nehodě vyráželi před sedmou hodinou ráno. Stala se u železničního přejezdu na silnici I/4 ve směru Strážný - Vimperk.

„Řidič osobního vozidla suzuki pravděpodobně kvůli mikrospánku přehlédl železniční přejezd a po projetí pravotočivé zatáčky pokračoval dál stále rovně, ale již po železniční trati směrem k zastávce Vimperk,“ popsala jihočeská policejní mluvčí Martina Joklová.

Řidič nebyl opilý

Posádka měla velké štěstí, že místem v danou chvíli neprojížděl vlak. „Řidič i spolujezdkyně utrpěli lehká zranění. Měli zhmožděný hrudník od bezpečnostního pásu a podstoupili kontrolní vyšetření v prachatické nemocnici,“ uvedla Petra Kafková, mluvčí Zdravotnické záchranné služby Jihočeského kraje.

Alkohol u řidiče vyloučila orientační dechová zkouška. Na vozidle vznikla škoda za 40 tisíc korun, na železnici a značení se odhaduje na 60 tisíc korun.

Vlaková trať byla kvůli nehodě uzavřená zhruba dvě a půl hodiny. Po dobu vyšetřování a odklízení následků nehody byl provoz na silnici řízený kyvadlově.