ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Jiří Meixner, iDNES.cz

V zámeckém parku našli mrtvou ženu, policie hledá svědky

  • 4
Jihočeští kriminalisté vyzývají případné svědky, aby pomohli objasnit pravděpodobně násilnou smrt šestatřicetileté ženy. Tu našli v areálu zámeckého parku v Plané nad Lužnicí na Táborsku. Pomoci mohou i záběry z kamer v autech.

Mrtvou ženu našli svědci v pondělí 16. srpna. „V souvislosti s tímto případem žádají kriminalisté širokou veřejnost o pomoc. Důležité je zmapovat pohyb ženy od nedělního rána 15. srpna do pondělí 16. srpna sedmé hodiny ráno. V době, kdy byla mrtvá žena nalezena v zámeckém parku, byla oblečena do tmavě růžového trička s krátkým rukávem a černých kraťasů. Na nohou měla černé plastové „crocsy“,“ informoval policejní mluvčí Jiří Matzner. 

Policisté hledají kohokoliv, kdo ženu v uvedené době viděl či potkal. Důležité je například to, zda s někým šla. „Žena také mohla mít s někým konflikt po cestě nebo poblíž domu na adrese Strkovská 28, často se tam také pohybovala pod vlivem alkoholu,“ dodal Martzner.

Užitečné jsou i informace o řidičů, kteří mají v autech palubní kameru a projížděli kolem zámeckého parku. Všichni svědci se mohou obrátit na linku 158.