Oheň zničil lesní stroj, majitel vyčísli škodu na 700 tisíc korun. | foto: Policie ČR

Majitelé shořelých lesních strojů nabízí odměnu 50 tisíc za dopadení žháře

  • 4
Neznámý pachatel zapálil v lese na Prachaticku dva lesní stroje, čímž způsobil škodu téměř milion korun. Nyní po něm pátrají policisté z Netolic a majitelé techniky nabízí odměnu 50 tisíc tomu, kdo poskytne informace vedoucí k dopadení žháře.

Dva lesní stroje shořely uprostřed minulého týdne v obci Smědeček, která spadá pod Ktiš.

„Dosud neznámý pachatel zapálil volně přístupný odstavený traktor značky TKO ZT 303 modré barvy a o dvacet metrů dál odstavený lesní stroj LKT81. Oheň je úplně zničil, ke zranění osob naštěstí nedošlo,“ upřesnila prachatická policejní mluvčí Martina Joklová.

Na lesním stroji vznikla jeho majiteli škoda ve výši nejméně 700 tisíc korun a na traktoru 250 tisíc korun.

„Netoličtí policisté zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu poškození cizí věci a po pachateli pátrají. A zároveň žádají případné svědky o informace, které jim mohou poskytnout osobně na Obvodním oddělení v Netolicích, telefonicky na čísle 974 236 720 nebo přes linku 158,“ doplnila mluvčí.

Poškození zároveň nabízejí finanční odměnu ve výši 50 tisíc korun tomu, kdo poskytne informace, které by vedly k dopadení pachatele.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz