U Hluboké nad Vltavou vykolejil rychlík (19. prosince 2020) | foto: PČR KŘP Jihočeského kraje

V Hluboké nad Vltavou vykolejil vlak, nehoda se obešla bez zranění

  • 31
Poblíž stanice Hluboká nad Vltavou - Zámostí v sobotu v podvečer vykolejil rychlík s 29 lidmi. Zasahovali tam záchranáři, nikdo však při nehodě neutrpěl zranění. S evakuací pomáhali hasiči. Provoz na trati bude podle předpokladu Českých drah přerušený do nedělních 09:00, vlaky nahradila autobusová doprava.

O události na trati mezi Benešovem u Prahy a Českými Budějovicemi informovaly České dráhy (ČD), stala se asi v 18:30. „Jedná se o vykolejený rychlík, ve kterém měly být asi dvě desítky lidí,“ sdělila portálu iDNES.cz z místa policejní mluvčí Lenka Krausová.

Rychlík Rožmberk směřující na Jihlavu a Brno vykolejil několik stovek metrů od stanice Hluboká nad Vltavou - Zámostí, směrem na Chotýčany.

Podle mluvčí záchranářů Petry Kafkové na místo vyjížděly jednotky, nemusely však nikoho ošetřovat. Hasiči na místě pomáhali s evakuací lidí z vlaku. U strojvedoucího nebylo podle policejní mluvčí zjištěno, že by pil alkohol. Událost bude policie dál vyšetřovat ve spolupráci s drážní inspekcí.

Železniční provoz je podle ČD přerušený mezi stanicemi Hluboká nad Vltavou - Zámostí a Chotýčany. Omezení kvůli odklízení nehody se aktuálně odhaduje až do nedělního rána.

„V úseku Hluboká nad Vltavou-Zámostí - Veselí nad Lužnicí budou cestující přepraveni autobusem náhradní dopravy. Ve stanici Veselí nad Lužnicí si cestující přestoupí do vlakové soupravy,“ uvedly České dráhy.

Stanice Hluboká nad Vltavou - Zámostí

Stanice Hluboká nad Vltavou - Zámostí

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz

,

Den otevřených dveří letiště Náměšť

Ve středu 1. května se na letišti Náměšť poprvé veřejnosti představí nové vrtulníky AH-1Z Viper a UH-1Y Venom. K vidění bude další letecká i pozemní technika.

Mohlo by se hodit