Diskuze

Srubec začal měřit řidičům rychlost, doprava v obci se ihned zklidnila

Každý druhý jel kolem školy ve Srubci na Českobudějovicku rychleji, než směl. Výjimkou nebyli ani řidiči překračující stovku. Magistrát krajského města tak společně s vedením obce nechal na hlavním průtahu nainstalovat úsekové měření radarem. Osvědčil se hned první den.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KH

Jezdím tudy dost často. Takže teď tam pro změnu všichni jedou 30. Chápu měření kolem školy, ale od hořejšího srubce až dolů..... Nevím, jak je to nutné označení měřeného úseku, ale žádné cedule o měření tam nejsou. Ale opravdu nevím, zda musí obec upozornit, že měří.

Jinak obchvat je to co tu psal někdo pode mnou. Chytrý úředník povolil výstavbu domků a odešel. Nepřipomíná to D3 u Tábora? Nevím, co je pravda, ale údajně dálnici spustí až po vybudování obchvatu, k čemuž se prý zavázal hejtman, ale, znáte to.

0 0
možnosti
MS

Zásadní otázka je, na kolik je radar nastaven, zda na 50 nebo třeba 55. Jestli dostanu pokutu za to, že jsem, po odečtu kalibrace, jel třeba 51, tak je to rejže pro obec a bezpečnost je zástěrka.

2 1
možnosti

Je to úsekové měření. Takže radar není nařízen na žádnou rychlost ale je měřen čas za jaký obcí projedeš.

1 0
možnosti
VM

a nebylo by lepší postavit obchvat? ne že bych chtěl obhajovat magory co ve vesnici jedou sto, ale jak se "zklidní doprava" když někde bude radar? vždyť těch aut tam pojede úplně stejně jen pomaleji

3 1
možnosti
MK

No obchvat, nemůžeme ho postavit kolem každé vsi

1 0
možnosti
PB

Opět výdělek pro obec a zaštítěno údajnou bezpečností. Z videa není vidět značka začátek a konec měření - Pokud tyto cedule tam jsou omlouvám se - opravdu jedná se o bezpečnost.

2 9
možnosti
MK

To není výdělek pro Srubec ale České Budějovice jako zřizovatele úsekového měření. Místní z toho (zatím) nemají nic, jen si pochvalují zklidnění dopravy.

2 1
možnosti
LV

Rychlost v obci nedodržuje pouze psychopat, který není schopen vstřebat, že v obci se pohybují děti, které jsou schopné nečekaně vyběhnout do vozovky, a stáří lidé, kteří naopak někdy nejsou schopni vozovku včas opustit. Za druhé a další překročení rychlosti v obci o více než 10 km/h bych sbíral řidičáky na rok automaticky. Je to jedna z nejhorších prasaren, kterou řidič může udělat.

5 7
možnosti
PB

Úplně nesouhlasím , radary jsou hodně často zneužívány obcemi k výdělku - třeba díra Brandys nad Labem tam začíná radar úsekově měřit na konci obce, kde končí zástavba a měří cca 1 km mezi poli.

5 4
možnosti
Foto

Konečně si vzali mistní vzor ze Švýcarska kde plati nejen na silnicích toto pravidlo:

VELKÝ BIČ A MALÝ DVŮR !!!!!

Většině společnosti jsou totiž demokratické metody pro smích

12 1
možnosti
AK

Je to přesně tak, velká část Čechů nemá mentalitu svobodných lidí, kteří respektují pravidla vlastní společnosti. Musí mít pocit, že je dozoruje dráb, jako kdysi při robotování na panském, a že je dostihne trest... jinak mají všechno na salámu.

7 3
možnosti
JJ

J94a48n 33J82o62r50d95a50n

3. 3. 2024 11:06

To by bylo potreba v Praze v kazde druhe ulici.

Tam se bezne jezdi na 30km/h klidne i dvojnasobnou rychlosti.

5 3
možnosti
LK

No ona ta dvojnasobna rychlost na vetsine 30 byla jeste pred par lety legalni, dovolena a taky to nicemu nevadilo.

9 0
možnosti
JH

Článek o tom, že pokud se sankce vymáhají, tak fungují.

5 3
možnosti

Článek o tom, že přiznané měření na rozdíl od skryté rychlostní pasti pomáhá bezpečnosti, nejen obecnímu rozpočtu.

8 0
možnosti
JN

a jak to prospělo k bezpečnosti?

5 15
možnosti
PH

P43e19t88r 13H85á43j16e88k

3. 3. 2024 11:28

předpokládám, že negativně - lidi hledí na tachometr (přesněji rychloměr) a nesledují okolí.

5 12
možnosti