Diskuze

Kuba vyzval k rezignaci šéfa nemocnice. Vakcínu nabídl příbuzným personálu

Jihočeský hejtman Martin Kuba (ODS) dnes vyzval k rezignaci ředitele nemocnice v Českém Krumlově Jindřicha Floriána. Důvodem bylo to, že nabízel vakcínu proti covidu-19 příbuzným zaměstnanců. Informaci přinesly Seznam Zprávy. Ředitel MF DNES oznámil, že odstoupí.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VM

Dobrý způsob, jak kámošovi politicky posloužit. Škodnej určitě nebude.

0 0
možnosti
JM

Očkovat přednostně lidi 80+ je z velké části mrháním vakcíny.

Je zcela na místě aby pořadí určoval výhradně lékař a ne politik !

0 1
možnosti
MA

a) pokud zbyde vakcina, da se to vyresit tak, ze si pozvu vice ockovanych nez je vakcin a nekomu ji holt nedam pokud nezbyde... pokud zbyde, dostane ji. Tzn. pokud nekomu oznamim, prijdte dnes v 16:00 jako nahradnik pripadne se pred 16tou informujte kolik vakcin nam zbylo a dle toho se dostavte, je za mne splneno co je treba... nicmene

b) jsem dlouholety volic ods... mistre Kubo. Pan reditel vam prave ukazal jak se to dela. Doufam ze si to zapamatujete a ve chvili vaseho prvniho relativne banalniho preslapu ocekavame stejny postup... sbalite si kufry a alou pryc.

c) nez zacnu soudit p. reditele chtelo by to mnohem vice informaci. Doktor krom toho ze potrebuje byt zdravy, take potrebuje mit zdravou nejuzsi rodinu, ktera s nim dennodenne prichazi do styku. Tezko muze v klidu pracovat ve chvili kdy mu v jeho domacnosti lezi manzel/ka nebo prarodic s tezkym prubehem a on se kazdych pet minut strachuje co s nim je, pripadne ma nemocne deti a resi kdo s nimi bude doma, navari, dohledne na online vyuku atd... (pokud se to nekomu nelibi, at se stane taky doktorem)

Takze pokud to nebyl vylozene protekcni svitek plny olimuzinovanych papalasu, ale opravdu nejuzsi rodina lekaru, mel by p. reditel dostat rad bileho lva a ne padaka.

0 2
možnosti
PR

P34a56v16e32l 39R31u67s

16. 1. 2021 12:00

Co to je za blábol?

"a) pokud zbyde vakcina, da se to vyresit tak, ze si pozvu vice ockovanych nez je vakcin"

"Doktor krom toho ze potrebuje byt zdravy, take potrebuje mit zdravou nejuzsi rodinu, ktera s nim dennodenne prichazi do styku"

A co třeba obsluha elektrárny, výtopny, šofér MHD a hafo dalších potřebných, ti nepotřebují mít zdravou rodinu?

Mydláři, blafeš nesmysly!

1 0
možnosti
VF

Samozřejmě neznáme detaily. Kolik vakcín musí mít připraveno, jak rychle se musí spotřebovat, jak dlouho rozmrzají, kolik pacientú se nedostavilo, kolik "nesprávných" bylo naočkováno, atd. Pokud šlo však o to, aby se vakcína zbytečně nevyhodila, a nikoliv o úmyslné obejití vakcinační strategie, nemocnice postupovala správně. Spíš to budí dojem, že zvolený postup špatně působil na veřejnost, která nezná okolnosti, hodnotí na základě médií zkratkovitě. A tak, v zájmu volebních preferencí, politik bouchl do stolu a ulevil si: "Tak takhle ne, pane řediteli."

0 0
možnosti
Foto

Vakcína vydrží připravená až pět dní v lednici. Určitě by se zájemce do té doby našel. Takže nějaké kecy o tom, že jen potřeboval využít již připravenou vakcínu, aby se nemusela vyhazovat, je lež a trapná výmluva;-) Sám si toho byl vědom a proto bez řečí odstoupil.

1 0
možnosti
JH

Mýlíte se.Jarmile otevřete nebo naředíte ampuli, musíte to po 6 hodinách vyhodit. :-/

4 0
možnosti
MV

A komu tim uskodil ,meli tam na to frontu senioru?

0 0
možnosti
IB

I64g45o61r 25B54r20t89k95o

16. 1. 2021 0:00

Pribuzni personalu nemocnic su tiez ohrozena skupina a mali by byt ockovani medzi prvymi. Mali by mat prednost pred poslancami a politikmi.

2 2
možnosti
LS

Tak někde odchytávají kolemjdoucí aby vakcíny nepřišly na zmar a někde to udělají chytře a vedou si záložní seznam a špatní jsou oni?

1 3
možnosti
Foto

Záložní seznam příbuzných zaměstnanců je opravdu hloupý;-) Kdyby přebytečné vakcíny nabídl pacientům ležících v jeho nemocnici, nikdo by z toho nedělal vědu. Ale dát vakcínu příbuzným personálu... To je hloupost;-)

3 1
možnosti
ZK

zbláznili se všichni,nebo jen někdo?

0 0
možnosti
IE