Diskuze

Cestující čekali v Českých Budějovicích na MHD marně, chyběli řidiči

Českobudějovický dopravní podnik naštval cestující. Do ulic nevyjela řada spojů a lidé zůstali na zastávkách. Chybějí totiž řidiči. Dopravce ovšem o problémech ani neinformoval.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LN

MHD v Českých Budějovicích je dost dobrý důvod pro to sednout do auta. Kdyby se tedy Budějovicemi dalo projet autem bez problémů, ale pro jistotu i ten průjezd městem je strašný. Větší Plzeň si žene dopravu přímo do centra a i tak je průjezdnější, o kvalitě MHD ani nemluvě.

1 1
možnosti
JK

Vím , v jakých podmínkách , stresu , služeb od nevidím , do nevidím pracuje řidič MHD v Českých Budějovicích . A za jakou almužnu , kterou dostane za neskutečně hodin této zodpovědné a náročné práce . Takže se nedivím , že je situace taková , jaká je . Kdo může , odejde jezdit jinam . Nikdy bych nevěřila , že je tato profese tak málo ohodnocená . Ostuda dopravního podniku i města , které se vůbec nezajímá a přidat plat řidičům , aby si je udrželo , nemíní . Hlavně , že byli úředníci v době covidu za celý plat doma . Řidiči , kteří jezdili celou dobu , byli v podstatě v první linii , nedostali ani korunu . To jen dodatkem .

2 1
možnosti
MS

Jano, v pohodě. Ale prosím, pište ty čárky ve větách a tečky za větou tak, jak se psát mají, tedy hned za slovem, bez mezet. Takhle se to čte fakt šíleně.

0 0
možnosti
JJ

J96i35ř24í 26J33o97z19a

15. 9. 2021 13:31

Zajímavé. O prázdninách měli stejný problém v Mostě a dokázali včas nastavit jízdní řády den dopředu a informovat včas cestující. Tady ne, tady šli na to dynamicky a zde máme výsledek.

0 0
možnosti
AM

Českobudějovický dopravní podnik je kapitola sama pro sebe.

0 0
možnosti
JS

Aha, tak už vím, proč jsem na zastávce stál jak ... Nu, ještě by uvítal nějaké vyjádření na téma jízdenek zakoupených ve vozech platební kartou. Ve většině vozů, kde to je instalované, to hlásí „mimo provoz“. V pondělí jsem ale trefil jeden, kde to fungovalo, jízdenku vybral, kartu přiložil a automat zahlásil, že platba proběhla OK. Z účtu jsem ale zjistil, že mi nebyla zablokována / stržena ani koruna. Docela by mě zajímalo, pokud by mě chytil revizor, čím bych mu mohl doložit, že jsem si virtuální jízdenku pořídil a chyba je na straně dopravního podniku.

0 0
možnosti
DH

D88a31n 32H19o56l91i40c90k38ý

15. 9. 2021 10:31

nejjednoduší řešení by bylo zrušit pár autobusů, když pro ně nejsou řidiči a je po problému.

0 0
možnosti
PH

To není tak jednoduché ... počet linek a jejich frekvence není ve správě KHD, ale radnice. Takže pro změnu jízdního řádu musí řehtat úřední šiml ... a to trvá ..

0 0
možnosti
LH

To je jak ze scénky s Krampolem. V Japonsku má vlak minutu zpoždění, vrací se jízdné a výpravčí páchá harakiri. U nás vlak (bus) nepřijede vůbec, jízdné se nevrací, naopak, cestující se vrací domů se slovy, kurňa, zítra je taky den ;-D

7 0
možnosti
RK

R13a46d78i78m 43K75ř86í40ž

15. 9. 2021 10:10

Předpokládám, že žádné odškodnění cestujících nehrozí. Sice je v Budějovicích jedno z nejdražších MHD v republice, ale o to horší služba.

3 1
možnosti
MK

Mohl by vzniknout na to rekvalifikační kurz - z úředníka řidičem. Bude sedět na zadnici tak jako tak, akorát místo papírování bude točit volantem. Jednoduché, efektivní :-)

0 0
možnosti
MS

No jo, když ono se za volantem dost blbě popíjí kafíčko, kecá s kolegy, telefonuje a brouzdá po netu. Nehledě na to, že polovina je jich za plný plat doma na HomeOffice a jít do práce se vůbec neobtěžují.

0 0
možnosti
HP

Ti co měli přijít, nepřišli.

11 0
možnosti