Při loňské rekonstrukci položili řemeslníci nové dlaždičky ve vaně...

Při loňské rekonstrukci položili řemeslníci nové dlaždičky ve vaně padesátimetrového bazénu. Letos došlo na dlažbu okolo něj. Snímek je z 31. října. | foto: David Peltán, MAFRA

V nově opraveném budějovickém bazénu se musí předělat dlažba i spáry

  • 8
Pět měsíců trvala rekonstrukce plaveckého stadionu v Českých Budějovicích, kdy řemeslníci měnili mimo jiné dlažbu u velkého bazénu. Od 1. listopadu je otevřený a už se objevily první problémy, nová dlažba se vlní a spáry jsou narušené.

Krytý plavecký areál byl kvůli rekonstrukci za 11 milionů korun uzavřený přes léto do podzimu pět měsíců. (více čtěte zde)

„Bohužel jsou tam místa, která nejsou opravena podle našich představ,“ uvedl ředitel Sportovního zařízení města České Budějovice Tomáš Novák.

Dlažba je na některých místech zvlněná, a proto se v ní drží voda. Jinde jsou zase narušené spáry mezi obklady.

Novák řekl, že firma, která zakázku získala, nedostatky nyní odstraňovat nebude. „Termín oprav je naplánován na léto příštího roku,“ uvedl s tím, že dodavatel prací zaplatí pokutu 170 tisíc korun.

„Také mu zadržíme přibližně 300 tisíc korun do doby, než provede opravy,“ doplnil Novák.

Vířivka stále není dokončená

Pětiměsíční rekonstrukce, kvůli níž byl krytý bazén od konce května uzavřený, zahrnovala i stavbu velkokapacitní vířivky pro více než tři desítky lidí. Ta však stále není dokončená a práce na ní pokračují za plného provozu bazénu.

„Přes všechny komplikace, které její výstavbu provázejí, věřím, že na Mikuláše v ní už budou lidé relaxovat,“ uvedl ředitel.

Na pět měsíců byl českobudějovický plavecký areál rovněž zavřený loni. Tehdy řemeslníci od června do konce října izolovali vanu bazénu a zároveň ji obkládali. Příští rok je v plánu výměna toboganu, který by se měl o několik metrů prodloužit, bude se také měnit další část obkladů.

,