Škoda na autě byla vyčíslena na dva miliony korun. | foto: Policie ČR

Osmnáctiletý řidič „zrušil“ audi na sjezdovce. Tvrdil, že ho tam navedla navigace

  • 89
K netradiční nehodě vyjížděli policisté na Českokrumlovsku. Mladý řidič tam u obce Chmelná naboural do sloupu lyžařského vleku. Opilý nebyl a tvrdil, že ho na sjezdovku bez sněhu poslala navigace.

Minulý čtvrtek večer povolali českokrumlovské policisty do Ski areálu Chmelná u stejnojmenné obce. Osmnáctiletý řidič vozu značky Audi tam narazil do sloupu lyžařského vleku.

Mladý šofér tvrdil, že ho na sjezdovku vyhnala navigace. „Historka s navigací byla určitě výmluva. Mladí na sjezdovku jezdí docela často, je to pro ně zábava. Zkoušejí si tam, co dokážou a co jejich auto zvládne vyjet. Řešili jsme to tu už několikrát, k nehodě ale došlo poprvé,“ sdělil vedoucí Ski klubu Chmelná Pavel Knoch.

Nehoda se obešla bez zranění. Policisté u řidiče na místě provedli dechovou zkoušku, která vyšla s negativním výsledkem. Na autě vznikla škoda za nejméně dva miliony korun. Poškození konstrukce sloupu lanovky bylo vyčísleno na 100 tisíc korun.

Klub nyní s dalším postupem čeká na vyjádření policie a pojišťovny. „Nevíme co bude, zda to uhradí pojišťovna, nebo ten, kdo to způsobil. Na vlastní náklady to ale určitě opravovat nebudeme,“ řekl Knoch s tím, že pro nový sloup bude potřeba vybetonovat nový základ, který je teď zcela vyvrácený.

„Jelikož v tomto případě k nehodě nedošlo na pozemní komunikaci, nejednalo se o dopravní nehodu. Policisté tak případ zaevidovali jako škodní událost,“ doplnil krumlovský policejní mluvčí Miroslav Šupík.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz

,