Diskuze

Zběsilý finiš před volbami. Zastupitelé si naložili trojnásobek práce

Ve velkou finální jízdu se v úterý proměnilo poslední zasedání brněnských zastupitelů v tomto volebním období. Na programu měli závratných 342 bodů, třikrát víc než obvykle. Na poslední chvíli uvedli do běhu řadu projektů, které ovlivní životy Brňanů na desítky let.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Sestěhovat úředníky do jedné velké budovy je zbytečné vyhazování peněz. Bohatě stačí sestěhovat ty úřady, kde si má člověk něco zařídit a jde hlavně o to, aby to bylo na jednom místě a neztrácel zbytečně čas pobíháním po různých úřadech a čekáním na pořadí podle lístečků. Sestěhovat takovou agendu na jedno místo je snadné a vůbec k tomu není potřeba stavět novou budovu za miliony korun. Hlavně v dnešní době, kdy spojení mezi jednotlivými úřady je přes počítačívé sítě otázkou vteřin.

0 0
možnosti

Ale kde to místo vezmete? Ty baráky jsou plné, některé už docela nevyhovující ani se do nich už neinvestuje víc než je nutné a prostě to k sobě nijak nenapasujete. Tím neříkám, že 1,5 miliardy (minimálně) je dobrá nebo špatná investice do "Supermagistrátu", ostatně třeba stavba Justičního paláce byla odstrašujícícm příkladem jak to nemá vypadat a tady se bojím podobných komplikací. Na druhou stranu, ta lokalita není zvolena dobře a ještě v kombinaci s modrýma zónama v okolí. Natáhne to obrovské množství dopravy a přetížené je to tam už te ́d... Jinak sestěhované v rámci odborů to je už v rámci možností ted - dopravka na Kouničce, sociálka na Kolišti, obecné věci na Maliňáku atd.

1 0
možnosti

Na jednání nechyběly ani emoce. Protestovat proti postoji Brna k cyklistické dopravě přišli členové Brněnské cykloguerilly, kteří v pondělí zablokovali na několik minut silnici na Cejlu. Přinesli s sebou nápisy Chceme bezpečný prostor či Dejte nám pruhy.

Zdroj: https://brno.idnes.cz/zastupitelstvo-brno-finis-pred-volbami-supermagistrat-p21-/brno-zpravy.aspx?c=A180905_425272_brno-zpravy_krut

A proč protestují proti svým politikům, kteří už tam sedí 4 roky? Chtějí říct, že 4 roky Zelení, ŽB a spol. nic nedělali ani pro kamarády? Vždyť Jasna se s nimi válela na Cejlu.

1 0
možnosti

Ty městské úředníky zřejmě přestěhují schválně do budovy za Grand,aby je tam nikdo neotravoval.

2 0
možnosti