Diskuze

Přestaňte hubit plevel v ulicích jedem, přikázali brněnští radní

Bez glyfosátu, kterým se běžně odstraňuje plevel v parcích, na chodnících a silnicích, se budou muset obejít všechny příspěvkové organizace Brna, zejména pak nemocnice a školy. Na to, aby jedovatou chemikálii nahradili jinými prostředky, mají čas do roku 2020.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

Glyfosfát se celkem rychle rozloží na v podstatě na hnojivo a zlikviduje plevel včetně kořenů. Když si dají ekomaminky víc pozor na své děti, aby to neolizovali těsně po nástřiku tak je to pro přírodu nejméně zatěžující.;-)

1 0
možnosti
PN

Aha, v Brně už mají jasno. "Glyfosát je totiž pro člověka karcinogenní"

1 0
možnosti
EK

Ocelové kartáče to zvládnou taky.

0 0
možnosti
MK

Ocelové kartáče odstraní jen vrch plevele, kořínky zůstanou a roste to dál. Navíc ocelové kartáče silně narušují povrch betonu i asfaltu takže se rozpadá a musí se dta cesta dělat znovu. Je to tak celkově mnohonásobně dražší a víc to zatěžuje přírodu. To Vám nevadí?;-)

0 0
možnosti
PK

Ne že bych nesouhlasil, každé snížení použití chemie je vítané, a v tomto případě je úplně zbytečné. Nemůžu ale souhlasit s důvodem, že glyfosfát je karcinogenní. Zatím jeho karcinogennost nebyla dostatečně prokázána.

5 1
možnosti
PK

... a v tomto případě je její používání úplně zbytečné. ...

1 2
možnosti
RA

Panebože to je zase sluníčkový blábol. "Gůyfosát je kancerogenní", což je lež, protože u glyfosát nelze vyloučit potenciální kancegorenitu, která se odhaduje asi stejně potentní, jako je kancerogenita kuchyňské soli....

8 2
možnosti
JM

J15a37n 15M12o51r27a77v94a

13. 7. 2018 10:48

To je poprvé, kdy se s něčím co v Brně zavádějí Zelení, dá souhlasit. Ovšem je to výjimka a výjimkou zůstane. Zelení nebrat!

11 5
možnosti