Diskuze

Výtahy z tureckých dílů, domy bez izolace. Radnice tíží odfláknuté práce

Levné výtahy smontované ze součástek z Polska a Turecka, které se již nevyrábí a vydrží pouze okolo deseti let. K tomu střechy, jimiž zatéká do domů a plesniví kvůli tomu stěny v bytech. Brněnské městské části takto ve svých nemovitostech výrazně doplácí na šlendriánské práce z porevoluční doby.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

M34i17l67a92n 83Z95i30t43t56a

17. 12. 2019 11:17

Tento mail jako dodavatel vytahu jsem psal panu starostovi. A m.j. neni pravdou ze vytazich jsou dily z Polska. Take jde o to jestli je vubec zajem vytahy opravit nebo vymenit za nove ale to necham na posouzeni kazdeho.

Vážený pane starosto,

přečetl jsem si článek MF Dnes a musím se proti němu ohradit. Napíši jen krátce, pokud máte zájem o osobní schůzku, rád Vás navštívím. Ale k věci:

1. na výtazích jsou použity turecké stroje od firmy Akar. Jedná se o kvalitního výrobce, který dodává m.j. i do západních zemí EU, tato firma je dodnes vyrábí a prodává, není tudíž pravda, že nejsou k dostání náhradní díly. Tato firma se pravidelně účastní také největšího výtahářského veletrhu v německém Augsburgu. Problém strojů je následující: před x lety, kdy se změnilo vedení radnice, jsme dostali výpověď ze servisu. Servis prováděl nějaký živnostník, který místo syntetického oleje, který předepisuje výrobce, nalil do strojů obyčejný olej PP90. Tím se převody začali zadírat. Není žádný problém koupit a vyměnit poškozené převodovky, rozhodně není v žádném případě nutné měnit celé stoje nebo výtahy. Nevím, kdo Vám provádí servis dnes, ale chápu, že servisní firma chce vydělat a proto používá tento argument. Zasílám odkaz na výrobce: http://www.akarasansor.com/default.asp?LanguageID=2

2. Na části výtahů jsou použity řídící desky firmy Arkel. Jedná se o obrovského výrobce výtahových rozvaděčů, který dodává do celého světa a jeho produkty jsou skutečně TOP. Navíc řada českých firem používá elektroniku z Turecka. Možná je někde v nás uloženo, že turci nic neumí vyrobit, ale není to pravda. Už dávno ne... Zasílám odkaz na výrobce: https://www.arkel.com.tr/en

Výtahy jsou vyrobeny v česku, další komponenty ( zachycovače, omezovače atd.. ) jsou nakoupeny v české republice od renomovaných firem.

Závěrem chci říct, že výtahy není nutné v žádném případě měnit. Odborná servisní firma může zejména vadné části stroje vyměnit, o jiných problémech nevím. Také není pravdou, že vydrží 10 let. Při spr

0 0
možnosti

Inu, turecké hospodářství.

1 0
možnosti

Nu spíše profesní šlendrián postsocialistické doby. Jak dlouho trvá než se člověk jenž si zvykl na pracovní ledabilost a neprofesní odvádění práce naučí pracovat tak aby si plat zasloužil ?? Anonymní zedníci a stavební montéři se nikdy nemohou zmněnit z měsíce na měsíc. Proto stavby jež stavěly stavební podnikatelé v době Rakouska Uherska přežily v uspokojivém stavu do konce dvacátého století kdežto pohrobci okresních stavebních závodů a sbd jsou ostudou řemesla !! Ale POZOR na popisovaných problémech má nemalý podíl i úředník jenž byl placený za stavební dozor a dohled včetně kolaudačních komisí ne možných absolventů spš stavebních případně čvut stavebních ČSSR !!

0 0
možnosti

Pokud vim, tak nejnizsi cena rozhoduje do dneska. Odflaknute prace pro obce nebo treba ZCU nebo policii na kazdodenim poradku.

4 0
možnosti

Nejhorší kombinace je požadavek nejnižší ceny a komise složená z technických laiků. Tato kombinace, dost častá v našem státě, již udělala škody za stovky miliard. Je fakt, že i za komoušů dali více na vzdělané techniky, kdežto dnes třeba kuchař, nebo umělecký šéf opery, když je v té správné stráně, může vybírat zhotovitele dalšího bloku jaderné elektrárny.

4 0
možnosti

Princip kapitalismu: Maximalizace zisku, minimalizace nákladů.

Proto ty komunistické výtahy vydržely třicet i čtyřicet let v provozu. Tento princip tehdy neplatil.

5 1
možnosti
Foto

Jojo, to byly sladke casy - vsichni makali na 150%, toaletni papir byl nezny k pozadi a lide dostavali dost C-vitaminu z kyselych destu :-P

4 1
možnosti

vítejte v bezkonkurenčním kapitalismu, jehož jedinou životodárnou silou je ZISK ;-D

4 0
možnosti

Ne, je to jen o šlendriánství a úplatnosti těch, co na výstavbu mají dohlížet. Radnice má mít technického dozora, který jí doporučí, zda dílo (i v úrčitých fázích výstavby) přebrat nebo ne. A je potom na úřednících, kteří si nyní stěžují, zda se názorem odborníka (TI) budou řídit nebo ne. Ano, není to tak jednoduché, zejména pokud se do toho montují dotace, ale prosté stěžování si na nekvalitní práci je jen jedna část problému.

4 0
možnosti

J66a69n 86K66o73z22l86e29r

16. 12. 2019 9:50

Možná by měly radnice vypisovat výběrové řízení o neůplatné úředníky, totiž na důsledné kontrole stavebního dozoru se dají ušetřit nemalé prostředky

6 0
možnosti

Hmm, 30 let už posloucháme, jak bylo za minulého režimu po VŠECH stránkách vše špatné, ba vůbec nejhorší a jak tyto řeči pomalu zvětrávají, když se začíná přiznávat, co je vidět i na první pohled, že po revoluci je kvalita prací stejně špatná, ne-li horší ...

6 3
možnosti

... A největší sranda je přiznání, že předchozí výtahy (tj. předlistopadové) vydržely 30 let ...

5 0
možnosti

Tehdy se soutežilo na nejnižší cenu... kdežto dneska co? Žádný úředník si nedovolí podepsat výběr jiného, než nejlevnjšího dodavatele.

Jednak by tím byl dříve či později předmětem vyšetřování (nebo alespoň senzačního článku v novinách) a druhak by takové výběrko stejně po stížnosti toho nejlevnějšího zrušil nadřízený orgán, nebo přímo ÚOHS.

Pokud snad kdokoliv zná alespoň jedno rozhodnutí ÚOHS, které by potvrdilo výběr dražší nabídky a stížnost levnějšího dodavatele zamítl - rád bych ho viděl.

Na těhle židlích totiž sedí lidé, kteří o předmětech zakázek neví naprosto nic a umí jen dát do Excelu řadu čísel, které seřadí podle velikosti. Splnění technických požadavků zhodnotí od stolu podle papírů, dodaných firmami a něco jako praxe, to jde úplně mimo ně.

7 0
možnosti

Není úplně náhodou mantra nejnižší ceny i dnes?

Stačí se podívat na železnici jak to dopadlo...

11 0
možnosti