Do přenosné urny vhodilo svůj hlas za hodinu a půl 10 z 50 oprávněných voličů. Ilustrační snímek

Do přenosné urny vhodilo svůj hlas za hodinu a půl 10 z 50 oprávněných voličů. Ilustrační snímek | foto: Hynek Zdeněk, 5plus2.cz

V části Bzence se volilo jen hodinu a půl. Město chtělo ušetřit

  • 1
Jít volit v pátek po práci nebo až v sobotu ráno? Takovou možnost výběru neměli obyvatelé Bzence-Přívozu na Hodonínsku. Svůj hlas mohli odevzdávat jen v sobotu od deseti do půl dvanácté, kdy dorazila do městské části přenosná urna. Bzenec chtěl totiž ušetřit.

„V Přívoze není tolik stálých obyvatel, abychom tam zbytečně posílali celou komisi. Model s přenosnou urnou se nám osvědčil a předpokládám, že jej udržíme i v budoucnu,“ uvedl starosta Bzence Pavel Čejka.

Pokud voličům z Přívozu nevyhovoval čas v sobotu dopoledne, museli cestovat pět kilometrů do další odloučené části města - do Kolonie.

Podobnou variantu zvolila bzenecká radnice už poněkolikáté.

„V minulých parlamentních volbách jsme tady měli přenosnou urnu od 9 do 11, ale zájem příliš vysoký nebyl. Letos jsme tak tuto dobu trochu posunuli a zkrátili,“ uvedla zapisovatelka komise Lenka Zalubilová.

Z padesátky oprávněných voličů z Přívozu dorazilo k přenosné urně deset lidí. Zalubilová také podotkla, že několik dalších hlasů evidovali z pátku z městské části Kolonie.

Možnost hlasovat přímo v Přívoze využívá například Jana Zrůnová. „Já se voleb účastním pravidelně a chodím vždy sem. Ještě ani jednou jsem nejela volit na Kolonii. Je fajn, že sem komise pravidelně jezdí,“ pochválila komisi Zrůnová.


Den otevřených dveří letiště Náměšť

Ve středu 1. května se na letišti Náměšť poprvé veřejnosti představí nové vrtulníky AH-1Z Viper a UH-1Y Venom. K vidění bude další letecká i pozemní technika.

Mohlo by se hodit