Diskuze

V odlesku svíčky spatřil Tutanchamona. Sto let od objevu připomíná i výstava

Do otvoru velkého tak akorát pro jeho ruku strčil badatel Howard Carter zapálenou svíčku a v úžasu zatajil dech. V egyptském Údolí králů právě objevil hrobku faraona Tutanchamona. Dnes od Carterova slavného nálezu uplynulo přesně sto let. Mimořádnou historickou událost připomíná brněnská výstava Tutanchamon – jeho hrobka a poklady.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MZ

M86a58r97e13k 20Z44e42m49a35n

10. 11. 2022 18:48

Vzkaz pro autora článku.

Chápu, že nikdo neví všechno, ale vypustit takovou blbost jako "Údolí králů nedaleko Káhiry" je nepochopitelné a neodpustitelné!

Spletl jste si to s Gizou (pyramidami). Údolí králů je od Káhiry bezmála 700 km!!!

0 0
možnosti

"Mezi dechberoucí artefakty, jakými jsou nejen slavná Tutanchamonova maska, ale i jeho vůz, zlaté skříně z pohřební komory..." Asi by bylo férovější napsat např. "mezi dechberoucí kopie artefaktů..." a ne až ke konci se "nenápadně" zmínit, že se jedná o repliky.

0 0
možnosti
VM

Ale jsou to velmi kvalitní repliky a opravdu stojí za to je vidět.

0 0
možnosti
LD

Musím říct, že mě to příjemně překvapilo. Měli sme VIP vstupenky na neomezenou dobu, ale i tak sem konec už prosvištěl. bylo to dlouhé, když si člověk vše čte a i poslouchá.

Každopádně doporučuju

0 0
možnosti
VM

Článek úplně láká. Musím pochválit i fotogalerii se zvláštním popisem každého obrázku. (Nebývá to tu úplně zvykem.)

0 0
možnosti
TV

Leží mi tu na polici pár svíček a žádná se ale vůbec neleskne. Jo takhle v odlesku plamene svíčky, to bobi možná taky něco viděl.

0 1
možnosti