Případem opilého školáka se nyní zabývá úřad sociálně-právní ochrany dětí. Ilustrační snímek

Případem opilého školáka se nyní zabývá úřad sociálně-právní ochrany dětí. Ilustrační snímek | foto: Michal Šula, MAFRA

Třináctiletý chlapec vypil osm piv a sedl na kolo. Strážníkům chtěl ujet

  • 30
Strážníci chtěli o víkendu zkontrolovat v Břeclavi mladého cyklistu, kterému nesvítila na kole světla. Marně se jim pokoušel ujet. Když ho dostihli, odhalili mnohem větší přestupek - hoch nadýchal 0,9 promile. Přiznal, že během dne vypil asi osm piv.

„Třináctiletý chlapec na sebe upoutal pozornost hlídky svým nedostatečně osvětleným jízdním kolem. Když mu strážníci dali pokyn k zastavení, hoch hlídku ignoroval a snažil se ujet pryč,“ uvedl zástupce velitele břeclavské městské policie Zdeněk Novák.

Strážníci ho ovšem dostihli a zastavili. „Jeho chování i charakteristický odér dechu vzbudil u městských policistů podezření, že hoch je pod vlivem alkoholu,“ doplnil zástupce velitele.

Dechová zkouška podezření potvrdila. Hoch nadýchal 0,9 promile. „Posléze se i přiznal, že vypil asi osm piv,“ dodal Novák.

Strážníci o případu ihned informovali pracovníka sociálně-právní ochrany dětí, který se na místo dostavil a mládence předal rodičům.

Případem se bude sociální úřad dále zabývat.


Den otevřených dveří letiště Náměšť

Ve středu 1. května se na letišti Náměšť poprvé veřejnosti představí nové vrtulníky AH-1Z Viper a UH-1Y Venom. K vidění bude další letecká i pozemní technika.

Mohlo by se hodit