TEST KEMPŮ: V Podyjí se dá spát ve srubu, někde je k jídlu jen mražená pizza

  • 1
Nejmenší ze čtyř českých národních parků se rozkládá na jižní Moravě podél řeky Dyje, která tu má charakter kaňonu a nabízí úchvatné výhledy. Kempy v okolí zase poskytují perfektní útočiště. MF DNES otestovala tři z nich - Camping Vranovská pláž, Camp Bítov a Camping Country.

1 Camping Vranovská pláž

Camping Vranovská pláž

Rozlehlý areál se nachází přímo u stejnojmenné vodní nádrže. Množstvím nabízených aktivit uspokojí aktivní dovolenkáře. Hosté nicméně musí počítat s tím, že se v místě nachází méně stínu.

Návštěvníci se mohou ubytovat ve vlastních stanech a karavanech. Pokud nemají své vybavení, vyberou si na nocleh z penzionů, mobilheimů a různých typů chatek.

Ceny občerstvení

  • polévka 69 Kč
  • hovězí guláš s knedlíkem 190 Kč
  • penne s bazalkovou omáčkou 180 Kč
  • párek v rohlíku 35 Kč
  • točená limonáda
    35 Kč/0,5 l
  • pivo 43 Kč/0,5 l

Pokud do kempu přijedou autem dva dospělí s dítětem, cena za stan začíná od 780 korun, v případě chatky od 1 240 korunách. Za čtyřminutovou sprchu se platí 20 korun. K dispozici je větší množství toalet a také umyvadla pro invalidy i děti.

K občerstvení se nabízí kiosky, restaurace, bary a asijské rychlé občerstvení. Sportovní možnosti zahrnují tenisový kurt, badminton, lanový park, šlapadla a tobogány.

Nechybí pračka, kuchyňka s varnými deskami, rychlovarná konvice, mikrovlnka, automat na nabíjení elektroniky, automat na hygienické potřeby, přebalovací pult, obchod se sportovními potřebami a úschovna kol.

Okolo kempu je nádherná příroda. Lidé mohou vyrazit na výlet třeba na nedaleký zámek Vranov nad Dyjí, hlavně nad nádrží se nachází řada vyhlídek a rozhleden.

2 Camp Bítov

Camp Bítov u Vranovské přehrady

Kemp najdou dovolenkáři v Bítovské zátoce Vranovské přehrady. Nedaleko areálu stojí stejnojmenný hrad a opačným směrem od areálu také zřícenina Cornštejn.

Hosté složí hlavu ve stanu, karavanech, bungalovech i chatkách. Ubytování pro dva dospělé, dítě a auto je možné pořídit od 454 korun v případě stanu, u chatky ceník startuje na 1 125 korunách. Poplatek za sprchu činí 20 korun, solární je zdarma.

Ceny občerstvení

  • polévka 45 Kč
  • svíčková na smetaně s knedlíkem 168 Kč
  • smažený sýr s hranolky 178 Kč
  • párek v rohlíku 30 Kč
  • točená limonáda
    39 Kč/0,5 l
  • pivo 38 Kč/0,5 l

Občerstvení je v areálu pestré. Návštěvníci si vyberou z nabídek restaurací a kiosků. Otevřený bývá obchůdek s potravinami, cukrárna, kavárna, pizza nebo kebab.

K osvěžení vybízí bazén s tobogánem. Aktivní sportovci si zahrají na tenisových a beachvolejbalových kurtech a pingpongových stolech. Hlavně pro nejmenší jsou připravené trampolíny a dětská hřiště. Blízká vodní nádrž umožňuje rybolov.

Ke standardnímu vybavení patří pračka, kuchyňka s varnými deskami a dřezy, konvice, mikrovlnka, žehlička, přebalovací pult a umyvadla na praní. Hosté se mohou přihlásit na wi-fi.

Služby kempu dostačují na plnohodnotnou několikadenní dovolenou. Kromě výletů za okolními památkami si „kempaři“ užijí třeba vyhlídkové plavby.

3 Camping Country

Camping Country v Hlubokých Mašůvkách

Další kemp se nachází na sever od Znojma, na okraji obce Hluboké Mašůvky. Přímo v ní je poutní místo, kam mohou návštěvníci zamířit ve volném čase.

K ubytování v kempu jsou určené chatky, apartmány nebo sruby. Hosté mohou přijet v karavanech nebo využít stanů.

Ceny občerstvení

  • pizza 160 až 180 Kč
  • pivo 40 Kč/0,5 l
  • točená limonáda
    25 Kč/0,5 l

Základní cena za ubytování ve stanu pro dva dospělé a dítě je 470 korun, zahrnuje i auto. U chatky činí 1 100 korun. Za sprchu se neplatí a je neomezená. V kempu se nachází menší počet toalet, zato velmi čistých.

Co se týče možnosti stravování, kemp nabízí pouze bar s kávou a chlazenými nápoji. Na jídlo je jen mražená pizza. Nejbližší restaurace je vzdálená zhruba půl kilometru od areálu.

Sportovní možnosti v kempu zahrnují tenis, volejbal, ping-pong a minigolf. Hosté si mohou zapůjčit kola, v blízkosti areálu se dá rybařit. Letní osvěžení nabízí bazén.

Z vybavení nechybí pračka a sušička. K dispozici je plně vybavená venkovní kuchyňka s mrazáky, vařiči a nádobím a také wi-fi.

Hodnocení MF DNES

Vranovská pláž: pět hvězdiček

Bítov: čtyři hvězdičky

Country: čtyři hvězdičky

Pozn. red. Redakce MF DNES v hodnocení uděluje hvězdičky od jedné do pěti.


Test kempů