- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Tak u nás v restauraci má kuchař 30000, šéfkuchař 45000 čistého. Pomocníci 22000. Jenže musí opravdu makat, navíc na směny a mimo město na Zlínsku. Takže je potíž sehnat někoho schopného i tam.
Divím se, že někdo ještě pracuje za 13tis. Kč hrubého.
Ona je spíš otázka, jaký smysl má zavírat lidi do kriminálu za neplacení alimentů? Čemu tím pomůžou? Mnohem efektivnější by bylo domácí vězení, s možností chodit jen do práce a zpět domů, přičemž by takový člověk dostal jen základní životní potřeby a zbytek příjmu by šel na úhradu dluhů. V kriminále akorát ztratí kontakt se svou profesí a reálné dluhy se tím nijak nezmenší, jen si vyrobíme na státní náklady další sociální případ.
Ono se tak ale děje (kriminál za alimenty) pouze v těch nejkřiklavějších případech, kdy na to neplatiči vyloženě kašlou... Určitě to není norma.