Diskuze

Statické zajištění bořetických sklepů vyjde na 40 milionů, ty obec nemá

Smutně a smířeně vyslechli včera večer bořetičtí vinaři verdikt odborníků o osudu jejich sklepů. Ti rozhodli, že sklepy, které se probořily, se musejí zalít stabilizační směsí. Jen tak lze zabránit dalšímu zřícení.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AK

Corsini-1

4. 2. 2009 13:25
Jde o jednoznačné porušení zákona

a stavební úřad by měl konat. "Divokou" stavbou sklepů a zanedbáním jejich údržby porušili stavební zákon a ohrozili tak zdraví a životy osob.

Jak je možné, že před necelým rokem došlo v této lokalitě ke zřícení jiného sklepa a nikdo nic nedělal?

Není nutné si dělat iluze, že jinde je to lepší. Sklepy se staví a přestavují nejčastěji na černo, protože to není vidět. Stavitelé jsou obvykle zemědělci nemající přes zimu, co dělat na polích. U jiných i méně náročných nadzemních staveb je běžné provést geologický průzkum, statické posouzení i kvalifikovaný dozor při realizaci.

To nebyl nikdo pojištěný? Proč? Kdo byl pojištěný, nepotřebuje sbírky, kdo nebyl, tak asi žádné peníze nepotřebuje...

0 0
možnosti
D

dedko

4. 2. 2009 9:50
Je to asi tvrdé, ale pravdivé,

když řeknu, že si to vinaři a také obec zavinili sami. Nevím, zda je správné, aby se jejich chyby financovaly z daní daňových poplatníků. Pokud mně něco doma spadne, také nic od kraje nedostanu. Při stavbě sklepů byl zanedbaný průzkum,  organizace stavební činnosti a celá řada dalších okolností.Nesouhlasím tedy s tím, že by se na tuto havarii měly dát finance z kraje. Jsou důležitější věci. Pan Hašel by si měl též uvědomit, že finanční prostředky  nejsou jeho a měl by s nimi hospodařit uvážlivě !

Je-li toho tento populista ovšem schopen !

0 0
možnosti