- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Sušené květy levandule posbírané ve Starovičkách na Břeclavsku putují do polštářků, svíček, medu, ale také do pečených čajů či limonády. | foto: Patrik Uhlíř, MAFRA
Celý článek jen pro členy
Chcete číst prémiové texty bez omezení?
V čem vidíte hlavní důvody, že vaše farma v soutěži uspěla?
Asi to byla kombinace více faktorů. Je to samozřejmě zaměření na levanduli, které se v tomto koutě jižní Moravy daří navzdory dlouhodobému suchu. A zaujalo zřejmě i to, že celý proces zpracování děláme sami – od pěstování až po výrobu konečných produktů z této bylinky. To, že zaměstnáváme postižené, je pak další faktor.
Připojte se ještě dnes a získejte:
Ve středu 1. května se na letišti Náměšť poprvé veřejnosti představí nové vrtulníky AH-1Z Viper a UH-1Y Venom. K vidění bude další letecká i pozemní technika.