Ilustrační foto.

Ilustrační foto. | foto: Barbora Šlapáková, MF DNES

Sezonu s fandy 1. FC Brno v Praze zahajují i policisté týmu Extrém

Fotbalisté klubu 1. FC Brno zahajují sezonu. Na své úvodní utkání Gambrinus ligy vyráží do Prahy. První kolo sezony 2009/2010 zde sehrají s domácím klubem Bohemians 1905. Organizátoři předpokládají, že o zahajovací mač s Klokany, který v přímém přenosu od půl šesté přenáší i ČT2, bude mezi fanoušky obrovský zájem.

Fotbalový stadion v pražských Vršovicích zvaný Ďolíček, jehož kapacita je 7 500 diváků, bude vyprodaný.

Spolu s fanoušky 1. FC do hlavního města zřejmě vyrazí i brněnští policisté. Na fotbal totiž kvůli možným problémům jezdí kromě skalních příznivců i pracovníci speciální skupiny služby kriminální policie a vyšetřování nazvané Extrém.

"Ta je zaměřena na extremisty, ale i fotbalové násilí a výjezdy hooligans. Pokud mají indicie, že by mohlo dojít k problémům, vše monitorují a spolupracují s kolegy z jiných regionů. A pokud na zápas mimo Brno jede velká skupina, doprovází fanoušky i na cestě," potvrdila mluvčí krajské policie Soňa Svobodová.

"Kriminalisté z jihomoravské krajské správy znají konkrétní osoby a právě bližší znalost prostředí skupiny je při zápasech se zvýšeným rizikem klíčová," dodala mluvčí.


Den otevřených dveří letiště Náměšť

Ve středu 1. května se na letišti Náměšť poprvé veřejnosti představí nové vrtulníky AH-1Z Viper a UH-1Y Venom. K vidění bude další letecká i pozemní technika.

Mohlo by se hodit