Ilustrační foto

Ilustrační foto | foto: Drážní inspekce

Rychlík neměl kdo řídit, pak u Tišnova srazil člověka

  • 19
Rychlík R 684 do Prahy, který měl odjet z hlavního nádraží v Brně v 16:22, nejprve nemohl odjet, protože strojvedoucí, který vlak řídí, nepřišel do práce. "U výjezdu z Tišnova pak srazil člověka," uvedl MF DNES Jiří Reichel, který vlakem cestoval do Žďáru nad Sázavou.

Před odjezdem přišla k cestujícím průvodčí, která jim sdělila, že strojvůdce nedorazil na směnu, proto bude mít vlak zpoždění. "Asi za dvacet minut se podařilo najít za něho náhradu a mohli jsme vyjet," popsal Reichl.

Ani pak však cesta neprobíhala hladce. U Tišnova se totiž stala nehoda, při níž byl sražen člověk, a vlak zde čekal čtyřicet minut. "Už máme hodinu zpoždění, k tomu jeden vagon vůbec netopí a nesvítí," posteskl si Reichl.

Rychlík zůstal stát do 18:30 a podle webu Českých drah je asi 70 minut opožděn. "Provoz v úseku Kuřim - Tišnov a zpět byl veden po jedné traťové koleji, předpokládaná zpoždění vlaků byla asi 10 minut," napsali železničáři.


Den otevřených dveří letiště Náměšť

Ve středu 1. května se na letišti Náměšť poprvé veřejnosti představí nové vrtulníky AH-1Z Viper a UH-1Y Venom. K vidění bude další letecká i pozemní technika.

Mohlo by se hodit