Diskuze

Pandemie změní svět jako 11. září. Zůstaňte a pomozte, žádá rektor studenty

Masarykova univerzita v Brně vyzvala studenty a zaměstnance, aby pomohli při zvládání epidemie, a spustila databázi dobrovolníků. „Aktuálně čelíme bezprecedentní situaci, která nemá obdoby. Stejně jako 11. září změnilo chod lidstva, podle mě tato pandemie také změní chování dnešního světa,“ říká lékař a rektor univerzity Martin Bareš.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Trochu silná slova, ne? Doktore? Teroristický útok 11. září byl vyhlášením války, která změnila svět k horšímu.

Tenhle virus je pouze infekce. Nic víc.

2 7
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
3 2
možnosti

Tohle je podle mě bud totální naivita, nebo cílené přehánění... Rv

1 7
možnosti

Především by měli

ve zdravotnictví pomoci lékaři, kteří přešli do různých, zejména volených funkcí, nebo dělají práci, která nesouvisí s jejich odborným vzděláním. Jenom v parlamentu jich sedí dost.

4 0
možnosti

a co že se změnilo po 11.Září?

0 5
možnosti

S88t59a24n 54N58o86v71á36k

13. 3. 2020 13:46

Prý něco kolem létání...

Což nevím, protože první a poslední letadlo, kterým jsem letěl, byla IL-18. :-)

3 0
možnosti

Problém bude, že se pod "nutnost" bude dát schovat jakékoliv omezování práv a bude otázka zda půjde rozlišit jestli je to nutnost nebo záměr vrchnosti

5 0
možnosti

Záměr vrchnosti to asi tak docela není, ale problém je v tom, že "člověk si zvykne i na smrt".

Podívejme se např. na ta "protiteroristická" opatření na letištích. Letadlem už pomalu 20 let žádný útok spáchán nebyl, a přesto jsou lidé na letištích dodnes otravováni tím, že se musejí pomalu svléknout donaha a nemít u sebe ani lahvičku s miminovským mlíčkem. A všichni si na to ZVYKLI.

Jinak řečeno: Ano, nyní jsou na místě i přísná opatření. Ale měli bychom si dát pozor, abychom si na ně nezvykli až do alelujá...

9 3
možnosti

D25a11v97i72d 28P33e49t17r

13. 3. 2020 13:05

Svět se určitě změní, bude nutno trochu omezit svobody lidí "dělat si co chtějí" Dále bude nutno najít prostředky, člili bude nutné zvyšovat velmi silně daně a spor bude jen o to jaké (já jsem nejvíce pro ty bankovní a těch s nejvyššími příjmy).

1 4
možnosti

Promiňte, asi jste se jen vyjádřil obecně a nemyslel to tak přísně, ale přesto mi to nedá a musím cosi podotknout; totiž to, že já opravdu CHCI, aby si pokud možno každý mohl "dělat, co chce".

Jasně, nesmí tím přímo ohrožovat ostatní (tj. asi by se neměl řítit po silnici třísetkilometrovou rychlostí a kouřit pod nos devadesátiletému dědečkovi s haprujícími plícemi), ale až na podobné extrémy ano, každý má mít možnost "dělat sí co chce").

Jo, a ne, vážně krajně nesouhlasím s výroky typu, že "moje svoboda končí tam, kde začíná svoboda druhého". Svoboda, pokud to svoboda fakt je, nekončí nikde. Jinak to není svoboda. Je to stav ducha, ne stav chování. A není to totéž co svévole, pozor na to.

7 1
možnosti

P71a46v44e62l 70V62a93c87e62k

13. 3. 2020 13:03

11.zari zmenilo chod lidstva? Pan kapku prehani ze?

4 15
možnosti

I33v97a10n 53H93o72l44a72s

13. 3. 2020 13:29

Ne, vy máte příliš krátkou paměť.

5 0
možnosti

Pane rektore, ve vší úctě, nadávat na rektora Mendelky ve smyslu, vyhlášení brzo přineslo možnost studentům vycestovat je trochu argumetační faul. Kdo rychle dává, dvakrát dává. Kdo rychle zachraňuje, dvakrát zachraňuje. To riziko už tu bylo. A nebylo malé. Že chrání také zaměstnance univerzity, za to patří rektorce velký dík. Že se mnozí studenti chovají jako hlupáci a vycestují, to už je zodpovědnost jinde. I v dnešních dnech se řada z nich chová hloupě, za to ale mohou jen a jen oni. Narážím na jejich pitky ve skupinách po zavření hospod. Je to čistě na jejich svědomí. Ale argumentovat tím, že nebyla výuka a oni mohli vyjet, to je opravdu černá anekdota.

0 0
možnosti

Tak rozhodně. Nemyslím si, že až odezní je zrovna přestřelené že se změní způsob jakým se přistupuje k virovým nakázám. Žádné máte horečku, chcete neschopenku nebo budete chodit do práce? Máte horečku, my vám provedeme stěry a pošleme to na komplexní rozbor, do té doby máte karanténu.

Prostě je nutné, aby nákazy zůstaly lokální za každou cenu

5 0
možnosti

Smirte se s tim, ze to je o penezich. Jen bohate staty maji dostatek prostredku aby si neco takoveho mohli dovolit.

Mozna jestli klesne cena komplexniho rozboru... minimalne o rad, mozna o dva.... pak by to mohlo mit uspech...

4 0
možnosti

Myslím, že covid změní svět o hodně víc jak 11. září.

15 0
možnosti