Ilustrační foto

Ilustrační foto | foto: Policie České republiky

Řidiči o víkendu vyráželi opilí i zdrogovaní

  • 7
Opilí, a dokonce i zdrogovaní jezdili v noci na dnešek řidiči na Blanensku. Odhalila to dopravně bezpečnostní akce policistů, při níž hlídky zkontrolovaly téměř tři sta vozidel a odhalily 13 přestupků a několik trestných činů.

"Celkem policisté udělili pokuty ve výši 8 300 korun," uvedla blanenská policejní mluvčí Iva  Šebková.

Alkohol v dechu naměřili policisté například pětatřicetiletému řidiči Škody Favorit ze zahraničí, kterého zastavili v Borotíně. Dechová zkouška u něj ukázala 0,42 promile. "V Lomnici zase osmnáctiletý řidič Fiatu Uno nadýchal 0,5 promile, v Blansku v ulici Hybešova další devětadvacetiletý řidič Škody Favorit nadýchal 0,57 promile," popsala Šebková. 

Z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky je podezřelý jednadvacetiletý řidič Škody Felicie, kterého policisté zastavili v Boskovicích. "Při použití speciálního testeru na drogy bylo zjištěno, že je pozitivní na pervitin. Sám řidič doznal, že si vzal půl gramu pervitinu," uvedla mluvčí.

U dalšího z řidičů, který jel ve Škodě Favorit a kterému bylo čtyřicet let, se při kontrole v Blansku ukázalo, že nevlastní řidičský průkaz.

"V Hodoníně pak hlídka kontrolovala ještě řidiče osobního auta Daihatsu ve věku čtyřiatřiceti let, u něhož dechová zkouška ukázala 1,05 promile alkoholu v krvi. Dalším šetřením bylo ještě zjištěno, že tento řidič měl vysloven zákaz řízení," doplnila Šebková.


Den otevřených dveří letiště Náměšť

Ve středu 1. května se na letišti Náměšť poprvé veřejnosti představí nové vrtulníky AH-1Z Viper a UH-1Y Venom. K vidění bude další letecká i pozemní technika.

Mohlo by se hodit