Opilý řidič kličkoval po dálnici, polští kamioňáci mu sebrali klíčky od auta

  • 5
Z pravého pruhu do levého, pak zase zpět nebo na druhou stranu do odstavného. Takto před polským kamionem v pondělí ráno kličkoval řidič osobního automobilu na dálnici D46 u Vyškova ve směru na Brno. Do nebezpečných situací tak dostával i další šoféry.

Osádka kamionu nemohla uvěřit vlastním očím, co se před nimi dělo. Zalarmovala policisty a celý incident rovněž natáčela.

Na záběrech je vidět, jak se šofér sice snaží držet v pravém pruhu před kamionem, zároveň ale zničehonic přejíždí do rychlejšího levého pruhu, kde strhává volant zpět ve chvíli, kdy se jen pár centimetry míjí s projíždějícím autem. I jeho řidič musel na nenadálou situaci pohotově zareagovat. Jen šťastnou náhodou k žádnému střetu nedošlo.

Nebezpečnou situaci naštěstí vyřešil sám šofér, kdy z dálnice sjel na čerpací stanici. Poláci se ale vydali za ním a na místě pohotově zasáhli.„Překvapenému muži pohotově vzali klíčky od vozu a vyčkali do příjezdu hlídky,“ uvedl policejní mluvčí Petr Vala.

Výsledek dechové zkoušky nikoho nepřekvapil. Kontrolovanému řidiči policisté naměřili tři promile alkoholu v dechu. Ten se ale snažil bránit, že alkohol vypil až po zastavení u benzinky, a předtím tak řídil střízlivý. Policistům na zveřejněném videu dokonce tvrdí, že dával pozor, aby neohrozil sebe ani nikoho dalšího. I když se může zdát, že nemluví příliš dobře česky, jde o Čecha. Horší artikulace je způsobena právě množstvím alkoholu, které vypil.

Na místě přišel v tom okamžiku o řidičský průkaz a policisté mu zakázali další jízdu. „Jak to přesně bylo s vypitým alkoholem, policistům brzy osvětlí výsledek z provedených krevních odběrů, kterým se řidič podrobil. Podle míry ovlivnění alkoholem pak budou následovat i patřičné sankce,“ doplnil mluvčí s tím, že i přes několikadenní prodlevu mezi datem, kdy se událost stala, a jejím dnešním uveřejněním stále na výsledky čekají.