Diskuze

Gymnázia na jižní Moravě čeká revoluce. Kraj žádá alternativní výuku

Až třetina ze tří desítek gymnázií se podle představ vedení Jihomoravského kraje zapojí do projektu alternativního vzdělávání. Inovativní způsob výuky se má postupně rozšířit i do ostatních středních škol, tak aby byly schopné konkurovat těm soukromým.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TT

Ááá, projekt "nic se neuč, stačí to umět vokecat" se rozjíždí na plný obrátky... :-P

0 2
možnosti
PM

Nejsou důležité našrotit se znalosti, ale schopnost je najít a použít. Naučit se wikipedii nebo učebnici a odpapouškovat ji, to dokáže lecjaký papoušek.

0 0
možnosti
JO

Alternativní školství není jen o Waldorfu, Montessori a podobně. A navíc o tomto se tady nepíše. Jde o atraktivní způsob vzdělávání a přijde mi logické, že pilotně se to bude dělat na gymnáziu, kde je asi největší možnost to rozvinout a uchopit. A navíc gymnázia jsou nejvíc "kamenné" školy v celém systému.

1 0
možnosti
Foto

Máte naprostou pravdu. Jen se obávám, že to tak dopadne, protože na šaškec stačí pošahaný "učitel", zatímco na skutečně přínosné směry (např. daltonský projekt) musí být učitel široce vzdělaný a nesmí být na hraně vyhoření, třicet studentů tomu také moc nenahrává...

0 0
možnosti
RM

To jako zjistili, že například absolventi waldorfského školství mají problém se začlenit do normálního školství, tak jim musí k jejich obrazu připravit i střední školy?

3 0
možnosti
Foto

M21a72r65t21i86n 84L32ö54w

25. 10. 2017 13:52

To jako zjistili ze "normalni" skolstvi je spis noormalizacni a snazi se ho dostat z 18 stoleti do 21 teho.

0 2
možnosti