ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Anna Vavríková, MAFRA

Rektor Masarykovy univerzity onemocněl koronavirem

  • 90
Rektor Masarykovy univerzity Martin Bareš má koronavirus. „Onemocnění se zjistilo poté, co jej v sobotu večer oslovila krajská hygienická stanice s tím, že byl ve čtvrtek 27. srpna patrně v kontaktu s nakaženou osobou,“ uvedla mluvčí univerzity Tereza Fojtová.

Rektor podle ní netrpí žádnými příznaky. Obratem se nechal na vlastní náklady otestovat pomocí PCR testu, jehož výsledek byl pozitivní. Do 12. září mu byla nařízena izolace. Masarykova univerzita aktuálně spolupracuje s krajskou hygienickou stanicí na dohledání všech lidí na univerzitě i mimo ni, kteří byli s rektorem v uplynulých třech dnech v kontaktu.

Onemocnění na svém facebookovém profilu potvrdil i sám Bareš. „Bohužel, je to tak. Jsem covid-19 pozitivní. Jdu do 14denní izolace. Zatím bez příznaků. Intenzivně komunikuji a spolupracuji s krajskou hygienickou stanicí stran trasování rizikových kontaktů od 27. srpna a pracuji na změně svého pracovního programu. Izolace je i od rodiny, což zejména má Vikuška nese velmi těžko. Stejně jako já,“ napsal rektor.