Ilustrační foto

Ilustrační foto | foto: Jan Dvořák, HZS JMK

Pro těžce zraněného muže přiletěl do obory vrtulník

  • 1
Ke třem zraněným, kteří skončili v převráceném autě v oboře u Radějova na Hodonínsku, vyrazili zdravotníci i hasiči. Jednoho muže přepravila do nemocnice helikoptéra jihomoravských záchranářů. "Vozidlo Škoda Favorit havarovalo v oboře Radějov, která je součástí CHKO Bílé Karpaty," uvedl mluvčí jihomoravských hasičů Jaroslav Haid.

Hasiči se o nehodě dozvěděli ve 14:16. "V autě, které skončilo převrácené na střeše, byli zraněni tři mladší muži, z toho dva vážně," popsal Haid.

"Vážně zraněný osmadvacetiletý muž utrpěl poranění horní končetiny a hrudníku a byl převezen vrtulníkem do Úrazové nemocnice v Brně," uvedla mluvčí jihomoravských záchranářů Barbora Zuchová.

Třiadvacetiletý spolujezdec skončil s poraněním hlavy v nemocnici Hodonín. "Další 44letý muž byl kvůli zranění horní končetiny odvezen do nemocnice v Kyjově," doplnila mluvčí.

Řidič před jízdou pil alkohol

Před nehodou řidič vozu, kde všichni tři zranění muži jeli, pil. "Šofér při projíždění zatáčky nezvládl řízení, narazil do stromu a vozidlo se převrátilo na střechu. Dechová zkouška u něho odhalila 1,7 promile alkoholu. Případ policie dále řeší," uvedl mluvčí hodonínských policistů Petr Zámečník.

Při příjezdu hasičů už byli všichni v péči zdravotníků, kteří je po ošetření převezli do nemocnice. "Pro jednoho z nich přiletěl vrtulník letecké záchranné služby," vysvětlil Haid.

Hasiči pomáhali zdravotníkům při ošetřování zraněných a při jejich nakládání do vrtulníku a do sanitky.

"Na vozidle udělali protipožární opatření. Havarované auto pak otočili na kola a uklidili vozovku. Protože nehoda s únikem cca čtyř litrů oleje se stala v chráněném území, o události hasiči uvědomili odbor životního prostředí Městského úřadu ve Veselí nad Moravou," doplnil mluvčí.


Den otevřených dveří letiště Náměšť

Ve středu 1. května se na letišti Náměšť poprvé veřejnosti představí nové vrtulníky AH-1Z Viper a UH-1Y Venom. K vidění bude další letecká i pozemní technika.

Mohlo by se hodit