Požár domu ve Velkých Bílovicích. (15. května 2022)

Požár domu ve Velkých Bílovicích. (15. května 2022) | foto: HZS Jihomoravského kraje

Ve Velkých Bílovicích hořel dům, na místo musely čtyři jednotky hasičů

  • 0
U požáru střechy zasahovali hasiči v noci na neděli ve Velkých Bílovicích na Břeclavsku, škody si podle jejich vyšetřovatele vyžádají miliony korun. Příčinu ohně hasiči vyšetřují. Na webu hasičů o tom v neděli informoval mluvčí Jaroslav Mikoška.

Požár přízemního řadového domu měli hasiči nahlášený v 22:50. „Plameny zasáhly a zničily střechu a střešní konstrukci domu. Hasičům se podařilo zabránit rozšíření požáru na sousední objekt. Na místě pracovaly čtyři hasičské jednotky, které dostaly požár pod kontrolu asi 30 minut před půlnocí,“ popsal mluvčí.

Z objektu hasiči dostali ven vůz a tři motorky. Do bezpečí se podle mluvčího včas podařilo dostat i obyvatelům domu. Zásah skončil před druhou hodinou ranní.

Hasiči na jihu Moravy v sobotu vyjížděli k 50 událostem. Během dne hořel například les u Újezdu u Rosic na Brněnsku, který dohasili až po 21:00, v Bílovicích nad Svitavou hořel průmyslový objekt, u Ochozu u Brna dodávka. Zasahovali také u několika dopravních nehod.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz

,