VIDEO: Dobrej čuch, chválil strážník kolegu za odhalení požáru autobusu

  • 0
Přítomnost strážníků pomohla k rychlému uhašení hořícího autobusu v Brně. Jeden z nich totiž uvnitř vozu ucítil zápach, který vycházel z motoru. Následné hašení zachytila kamera na uniformě.

Hlídka z Bystrce ve středu po poledni nastoupila v Žebětíně do autobusu na lince číslo 52. Chvíli na to jeden ze strážníků ucítil nezvyklý zápach a všiml si slabého kouře vycházejícího z motoru.

Řidička proto po upozornění zastavila a nechala vystoupit všechny cestující.

„Strážníci vzápětí uviděli, že v motorovém prostoru skutečně hoří, v autobusu se chopili hasicího přístroje a začali plameny hasit,“ popsal mluvčí brněnské městské policie Pavel Šoba.

„Seš dobrej, máš teda hodně dobrej čuch,“ pochválil po uhašení strážník svého kolegu.

Poté však oba muži zaslechli uvnitř autobusu podezřelé praskání, takže v zákroku pokračovali. Dohašení provedli hasiči, kteří byli na místo přivoláni. Škodu vyčíslili na tisíc korun, krátký požár se obešel bez zranění.

Nakonec se ukázalo, že motor jako takový nehořel, došlo pouze k zahoření izolace. „K takovým situacím dochází velmi zřídka, v průměru jednou za rok,“ podotkla mluvčí brněnského dopravního podniku Hana Tomaštíková.

V květnu 2018 zachvátily plameny za jízdy jiný autobus v Brně, jeho řidič se nadýchal zplodin a skončil v nemocnici. O rok dříve zcela shořel linkový autobus u nádraží Zvonařka, škoda se vyšplhala přes čtyři miliony korun.