ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Jiří Meixner, iDNES.cz

V brněnské Lužánecké ulici hořel bytový dům. Hasiči evakuovali osm lidí

  • 3
Brněnskou Lužáneckou ulici v sobotu po 13:30 uzavřel požár bytu v prvním patře domu. Na místě zasahovalo sedm jednotek a operační středisko vyhlásilo druhý stupeň požárního poplachu ze čtyř. Hasiči oheň uhasili před 16:00, evakuovali osm lidí. Řekl to mluvčí hasičů Petr Příkaský. Záchranáři ošetřili pět lidí, kteří se nadýchali kouře.

„Oheň zcela zasáhl byt v prvním patře. Vodním proudem hasiči dostali plameny pod kontrolu v 14:18. Následně nasadili přetlakovou ventilaci na odvětrání chodeb domu. Požár zcela uhasili v 15:54. Evakuovali osm lidí, z toho tři vyvedli v maskách,“ sdělil Příkaský.

Vyšetřovatel vyčíslil předběžně škodu na 200 000 korun. Hasiči uchránili majetek za půl milionu. Příčinu vzniku vyšetřují.

Záchranáři měli v péči pět lidí. „Tři ženy jsme po ošetření převezli do nemocnice, přičemž u jedné z nich byl stav vážnější. Zbylé dva pacienty jsme zkontrolovali a nechali na místě,“ řekla mluvčí záchranářů Michaela Bothová.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz

,
Témata: bytový dům